Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De kosten voor de aanleg van camperplaatsen zijn te hoog.</p>

De kosten voor de aanleg van camperplaatsen zijn te hoog.

(Foto: archief)

Geen plek voor campers in Waddinxveen

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Camping Breedijk wil wel meer plekken creëren voor campers, maar het kost teveel geld, is na onderzoek gebleken.

Tijdens een gesprek met wethouder Kirsten Schippers liet de leiding van de camping doorschemeren wel iets te voelen voor het inrichten van twee tot vier plaatsen voor campers.

Toen bleek dat hiervoor de bestemming gewijzigd moet worden en dat daar een kostenplaatje van ongeveer 15.000 euro aan verbonden zit, heeft de camping van het plan afgezien. De camping zou immers ook nog geld kwijt zijn aan de kosten voor een bedrijf om het bestemmingsplan en bijbehorende onderzoeken uit te laten voeren. Kosten: nog eens 15.000 euro. 

Hierop heeft de camping laten weten dat de kosten hiervan niet in verhouding staan met de inkomsten en ziet dus af van de camperplaatsen. 

Verleden
In het verleden is ook gekeken naar camperplaatsen bij de gebieden van de groenalliantie. Dit werd toen als onwenselijk gezien. Ook op dit moment wordt het, volgens de wethouder, niet als meest wenselijke ontwikkeling gezien.

Er kan eventueel opnieuw onderzoek worden gedaan. Wel waarschuwt Schippers dat camperplaatsen ten koste gaan van parkeerplaatsen.

Meer berichten