Een eerdere editie van de Langs de Gouweloop.
Een eerdere editie van de Langs de Gouweloop. Foto: archief

Langs de Gouweloop weer op agenda SC Antilope

Sport 238 keer gelezen

ATLETIEK
Waddinxveen – De Langs de Gouweloop keert na een jaar afwezigheid terug op de agenda. Op zondag 3 oktober wil SC Antilope de 42ste editie van het loopevenement houden. Start en finish zijn de laatste jaren traditioneel bij het Gouweplein.

“We durven het, met de versoepelingen in aantocht, aan om de wedstrijd weer te houden”, zegt Antilope-voorzitter John Droog. “We hebben inmiddels alweer een aantal sessies met het organisatiecomité gehad. Eén van de eerste zaken die geregeld moet worden is de vergunning van de gemeente.”

De route van de wedstrijd zal niet heel anders zijn dan de voorgaande editie, verwacht Droog. “Het wordt echt een klassieke Langs de Gouweloop.”

Komende vrijdag vindt bij Antilope de ledenvergadering voor het eerst weer in fysieke vorm plaats. “We mogen weer wat mensen in het clubhuis ontvangen”, zegt Droog. Zijn club heeft sinds kort een overkapping over het terras gekregen. “Het ziet er prachtig uit.” 

De ledenvergadering heeft één dag voor de nieuwste versoepelingen plaats. Dat betekent dat er tot tien uur ’s avonds vergaderd mag worden. Droog: “Dat redden we wel, hoor. We zijn geen club van kletsmajoors.”

‘Het wordt echt een klassieke Langs de Gouweloop’

Bij Antilope overheerste onlangs trots over het feit dat Irene van der Reijken zich plaatste voor de Olympische Spelen van Tokio. 

De steeplechase-specialist begon haar atletiekcarrière bij de Waddinxveense club. “Haar moeder is nog steeds lid”, aldus Droog. “Irene studeert in Rotterdam en is lid van Rotterdam Atletiek. Onze jeugdtrainers roepen dat ze bij ons heeft geleerd om over de horden te springen.”