Een gehandicaptenparkeerkaart kan veel geld kosten.
Een gehandicaptenparkeerkaart kan veel geld kosten. Foto: Heleen Peeters

Parkeerkaart voor gehandicapten kost hier relatief weinig

Algemeen 224 keer gelezen

Waddinxveen/regio - Waddinxveen behoort tot de vijf gemeenten in Zuid-Holland waar een gehandicaptenparkeerkaart een inwoner het minste geld kost.

In Sliedrecht ben je helemaal weinig kwijt, daar kost een dergelijke parkeerkaart 6,71 euro. In Waddinxveen betaalt een inwoner 26,30 euro.

Oegstgeest is de duurste gemeente in Zuid-Holland qua kosten voor een gehandicaptenparkeerkaart: daar betaal je 341,20 euro.

Een gehandicaptenparkeerkaart is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking die niet verder dan honderd meter kunnen lopen, ook niet met behulp van krukken of een ander hulpmiddel. Met zo’n kaart kan men bijvoorbeeld dichtbij de ingang van voorzieningen, zoals een supermarkt, parkeren.

Onderzoek
Vanuit het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek is de afgelopen weken onderzoek gedaan naar het verschil in de prijs van gehandicaptenparkeerkaarten per gemeente.

In Zuid-Holland is de gemiddelde prijs van een gehandicaptenparkeerkaart 123,80 euro, tegenover de landelijke prijs van 105,35 euro.