Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Een aantal terrassen aan de Nesse kan tijdens werkzaamheden aan de hefbrug niet open. Er wordt gezocht naar een oplossing.</p>

Een aantal terrassen aan de Nesse kan tijdens werkzaamheden aan de hefbrug niet open. Er wordt gezocht naar een oplossing.

(Foto: Google Streetview)

Onderhoud hefbrug heeft gevolgen voor sommige horeca

  •   keer gelezen

Waddinxveen - In de periode dat onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden aan de hefbrug in Waddinxveen (van 26 juni tot en met 25 juli) worden mogelijk ijsjes verkocht naast de pontonbrug. Met dit mogelijk alternatieve verkooppunt wordt ijszaak Merino tegemoet gekomen. 

Voor restaurant Kreta wordt gekeken of een tijdelijke terrasverplaatsing een oplossing is.

VVD-raadslid Ellen van Helden wees het college erop dat de horecabedrijven aan de Nesse al hele moeilijke maanden door corona en veel regen achter de rug hebben, en dat onderhoud aan de hefbrug vanaf het komende weekend niet ook nog eens mag leiden tot minder omzet, nota bene in de warmste maanden van het jaar.

Compensatie
Volgens het college heeft de provincie Zuid-Holland oog voor de horecabedrijven en wordt naar praktische oplossingen gezocht nu met name Merino en Kreta gevraagd zijn hun terrassen te sluiten tijdens het brugonderhoud. Daarnaast wordt ook over financiële compensatie gesproken.

Meer berichten