Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Ulrike Leone/Pixabay

Campagne Ways2go over hybride werken

  •   keer gelezen

Regio - Met de versoepeling van de Covid-19-maatregelen doen de ochtend- en avondspits langzaam maar zeker hun herintrede. Veel wegen zitten qua aantal voertuigen weer bijna op het oude niveau. Met de actie ‘Waar werk jij?’ wordt in de provincie Zuid-Holland geprobeerd organisaties en medewerkers aan te sporen tot het maken van beleid rond hybride (plaatsonafhankelijk) werken.

Ondersteuning is er onder andere in de vorm van advies, thuiswerkplekscans, zelfmotivatieworkshops, e-learnings en toolboxen. Organisaties die al bezig zijn, komen in aanmerking voor een bronzen, zilveren of gouden award. ‘Waar werk jij?’ is een actie van de Ways2go-campagne.

Met hybride werken stappen werkgevers en medewerkers af van het ‘ouderwetse’ fulltime op kantoor werken, en maken zij samen een plan en beleid dat vrijheid en flexibiliteit geeft aan zowel de medewerker als de werkgever. In de afgelopen anderhalf jaar is gebleken dat de meeste mensen prima thuis kunnen werken en medewerkers thuis zelfs productiever zijn dan op kantoor.

De campagne is niet alleen een oproep aan bedrijven. Het is ook een oproep aan medewerkers om het gesprek binnen hun organisatie aan te gaan over hoe zij willen werken. Om het gesprek te starten, staan op de website ways2go.nl kant-en-klare mailings die medewerkers naar hun werkgevers kunnen sturen.

Meer berichten