Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Een corridor verbindt de twee schoolgebouwen.</p>

Een corridor verbindt de twee schoolgebouwen.

(Foto: Annette van den Berg)

Corridor verbindt twee gebouwen tot één Rehoboth

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Op de hoek van de Zuidplaslaan en de Dreef wordt gewerkt aan een verbinding tussen het gebouw van de Rehobothschool en de voormalige Dick Brunaschool. Pieter Beens, directeur van de Rehobothschool is blij dat de gemeente extra budget voor de verbinding vrij heeft weten te maken. Het maakt van de twee schoolgebouwen een eenheid en geeft het gebouw een facelift. De twee schoolgebouwen vormen straks samen de nieuwe Rehobothschool. 

Annette van den Berg

Beens kan niet wachten tot de verbouwing is afgerond en alle activiteiten van zijn school onder één dak plaatsvinden. “In het najaar, medio oktober”, hoopt hij dat het zover is. Drie weken geleden verhuisden de leerlingen al van het oude gebouw naar de vernieuwde lokalen in de voormalige Dick Brunaschool, maar de leerlingen van groep 7 en 8 krijgen les in de lokalen aan de Mauritslaan. 

Toen Beens vier jaar geleden op de school kwam werken, waren er 205 leerlingen. Nu zijn het er 295. Dit schooljaar waren er al dubbele klassen van de groepen 1 tot en met 3 en de prognose is dat de groei doorzet tot er van alle leerjaren twee groepen zijn. 

Volgens Beens heeft de groei alles te maken met de bouw van de Triangel en aan het unieke karakter van het onderwijs, waar de christelijke normen en waarden leidend zijn. Ook zijn er veel ouders in de wijk Zuidplas die hun keuze niet in eerste instantie maken voor de identiteit van de school, maar vooral voor de locatie. Iedereen is hier welkom, vindt Beens. 

Blauw
De schooldirecteur is trots op het resultaat van de verbouwing tot dusver. De isolatie en akoestiek zijn verbeterd. De ruimtes zijn opvallend licht en ruim geworden. De primaire kleuren zijn vervangen door wit en grijstinten en een vergrijsd blauw, dat Beens Rehoboth-blauw noemt. “De rustige kleuren zorgen voor rust en structuur. Een uitgangspunt dat past bij onze onderwijsvisie. Het werk van de kinderen brengt vanzelf kleur.”

In totaal heeft de Rehobothschool straks maar liefst 2.500 vierkante meter buitenruimte. Het moet een groen plein worden. Als proef wordt het plein straks openbaar. Beens wil graag dat het terrein en ook het gebouw een functie voor de buurt krijgen.

Meer berichten