Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Nathan Porter/Pixabay

VVN bekritiseert verkeersveiligheid Zeeheldenbuurt

  •   keer gelezen

Waddinxveen - De Zeeheldenbuurt wordt op een aantal plaatsen aangeduid als ‘erf’, maar is niet als zodanig ingericht. Tot deze conclusie is J. Vergeer, verkeerskundig consulent van Veilig Verkeer Nederland gekomen na een bezoek aan de wijk, op uitnodiging van de Socialistische Partij.

Door gebrek aan snelheidsremmende elementen die het karakter van de straten echt terugbrengen naar de uitstraling van een erf met bijbehorend snelheidsgedrag van maximaal 15 km/u, wordt het verkeer juist uitgenodigd om harder te rijden dan officieel is toegestaan. 

Daarnaast zou de bebording bij binnenkomst en uitgaan van het erfgebied niet op orde zijn. “Er ontbreken borden en er zijn borden zodanig geplaatst dat ze niet of slecht zichtbaar zijn”, aldus Vergeer.

De aansluiting van de Henegouwerweg/N207 op De Ruijterstraat verdient volgens VVN een aanpassing zodat het ongewenst en verboden tegen de richting in rijden wordt ontmoedigd. 

Het parkeerregime in de buurt vraagt ook om een nadere studie over juist en effectief gebruik van de aanwezige p-plaatsen voor bewoners en bedrijven.

De adviezen van VVN zijn doorgestuurd naar de gemeente Waddinxveen. De SP had zich eerder al boos gemaakt over de verkeersveiligheid in de Zeeheldenbuurt en had een enquête onder de bewoners gehouden, maar de partij voelde zich niet serieus genomen door de raad en heeft VVN uitgenodigd voor een onafhankelijk onderzoek.

Meer berichten