Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Jeff Kingma/Pixabay

Gezocht: maatschappelijke stageplaatsen voor scholieren

  •   keer gelezen

Waddinxveen/regio - Het komend schooljaar treedt Vrijwilligerswerk Waddinxveen weer op als makelaar voor de maatschappelijke stages van het Coenecoop College.

Als onderdeel van de schoolopleiding moet iedere Coenecoopleerling uit 3 vmbo-bk, 3 vmbo-tl (mavo), 4 havo en 4 vwo minimaal 30 uur besteden aan een maatschappelijke stage. De stages zelf vinden plaats buiten schooltijd.

Vrijwilligerswerk Waddinxveen heeft al eerder en nu weer de makelaarsfunctie op zich genomen en zorgt voor werving en bemiddeling van stageplekken. Door Vrijwilligerswerk zijn diverse organisaties en bedrijven aangeschreven met de vraag om stagiaires te plaatsen. Het kan zijn dat ze meedraaien met de normale werkzaamheden, maar ze kunnen ook projectmatig aan de slag. 

Het hoofddoel van de maatschappelijke stage is jongeren tijdens hun schooltijd kennis te laten maken met de samenleving en daaraan een onbetaalde bijdrage te leveren. 

Omdat het Coenecoop College veel leerlingen uit de regio heeft zijn niet alleen stageplaatsen in Waddinxveen welkom, maar ook in Reeuwijk, Boskoop en Zevenhuizen/Moerkapelle.

Meer berichten