Logo hartvanwaddinxveen.nl

Wel of geen zwembad in Waddinxveen na 2030?

  •   keer gelezen

Waddinxveen - De gemeente wil van dorpelingen weten of Waddinxveen na 2030 een zwembad moet houden, ja of nee. Om de meningen te peilen, wordt een enquête gehouden.

Gouwebad De Sniep is in 2030 aan vervanging toe. Het zwembad is vanaf dat moment afgeschreven. Wethouder Brigitte Leferink van sport: “2030 is nog ver weg. Toch is het belangrijk om nu al na te denken over de toekomst van het Gouwebad.” Ze vraagt dan ook aan inwoners van Waddinxveen, maar zelfs ook mensen uit de regio, hun mening te geven. Wie ‘ja’ zegt tegen een zwembad, kan en wil misschien ook aangeven wat voor soort zwembad dat dan moet zijn.

Meedoen aan de enquête kan van 9 tot en met 22 juni via de app Waddinxveen Denkt Mee, via de website www.waddinxveendenktmee.nl of via een papieren vragenlijst die kan worden aangevraagd via tel. 0575 760 227. Iedereen mag meedenken: inwoners van jong tot oud en van binnen en buiten Waddinxveen.

Nog dit jaar wil de gemeente graag een visie hebben op de toekomst van Gouwebad De Sniep. De vragenlijst maakt deel uit van een onderzoek dat hieraan vooraf gaat, waarbij bijvoorbeeld ook naar de kosten wordt gekeken.

De gemeente zegt voorlopig nog niet in te willen gaan op details zoals de definitieve locatie en er wordt ook nog geen schetsontwerp gemaakt. De komende weken vindt een gesprek plaats met gebruikers van Gouwebad De Sniep en het Platform Sport Spel en Bewegen.

Eind dit jaar zal de gemeenteraad naar verwachting een besluit nemen over de toekomst van het zwembad.

Meer berichten