Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: GHZ

GHZ sluit corona-afdeling en versoepelt maatregelen

  •   keer gelezen

Regio - In het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) neemt het aantal coronapatiënten snel af. Dit betekent dat de corona-afdelingen gesloten kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om enkele maatregelen te versoepelen, waardoor er bijvoorbeeld vaker bezoek toegestaan is.

Anderhalf jaar hebben diverse artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers zich ingezet voor de coronazorg. Nu kunnen deze afdelingen dicht en worden coronapatiënten weer in isolatiekamers op de verschillende verpleegafdelingen verzorgd. “Dit is echt een mooie mijlpaal. De besmettingen lijken steeds meer onder controle en bijna al onze corona-verpleegkundigen kunnen dus weer terug naar hun eigen teams”, vertelt internist acute geneeskunde Noortje Briët-Schipper.

De sluiting van de corona-afdelingen betekent niet dat de druk op het verplegend personeel al afneemt. “In de afgelopen maanden hebben we veel minder reguliere zorg kunnen doen. Dit betekent dat de wachtlijsten zijn opgelopen en dat we achterstanden moeten wegwerken. Dat is een complex vraagstuk. Het afgelopen jaar hebben we veel van ons personeel moeten vragen en tegelijkertijd wacht een deel van de patiënten al lang op hun operatie.”

Nu het aantal besmettingen steeds verder terugloopt, worden ook de maatregelen in het ziekenhuis versoepelt. “Zo is het weer mogelijk om een begeleider mee te nemen naar een afspraak op de polikliniek. Ook fijn is dat er weer vaker bezoek bij onze patiënten kan langskomen. Naast het bezoekmoment van 18.00-20.00 uur, komt er een extra blok bij van 14.00-16.00 uur. Voor beide momenten geldt nog wel één bezoeker per keer.” 

Meer berichten