Logo hartvanwaddinxveen.nl

Meerderheid ziet differentiatie bij De Dreef niet zitten

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Er wordt bij de ontwikkeling van 175 appartementen aan De Dreef niet extra rekening gehouden met kleine huishoudens in de vorm van minder kamers. Weerbaar Waddinxveen en het CDA wilden graag dat er meer mogelijkheden zouden komen voor 1- en 2-persoonshuishoudens, maar de meerderheid van de raad denkt daar anders over.

Door Erik van Leeuwen

Weerbaar Waddinxveen en het CDA dienden een amendement in die alleen gesteund werd door D66. Met het amendement wilden de partijen dat bij de bouw van de appartementen rekening wordt gehouden met het feit dat er in Waddinxveen vijftig procent van de huishoudens bestaat uit één persoon of twee personen en dat dat ook tot uiting zou komen bij de inrichting. “We willen niet goedkoper of kleiner, maar alleen twee- of drie kamerappartementen”, zei Sylvia Vink van Weerbaar Waddinxveen. “Er is veel behoefte aan.” 

Het CDA wilde graag dat het college wat extra’s doet voor die doelgroepen die uit kleine huishoudens bestaan. “Starters, maar ook gescheiden mensen, alleenstaanden of empty-nesters”, verduidelijkte Frans Schwiebbe. Hij zei dat zijn partij geen kritiek heeft op het woonprogramma. “Dat is conform de woonvisie, je moet dit meer zien als een differentiatie erop.” 

Hoewel wethouder Martijn Kortleven niet afwijzend stond tegen het voorstel vonden de drie andere fracties in de raad het niet nodig om te bouwen naar de speciale wensen van de kleine huishoudens. “Het is niet te sturen wie daar gaan wonen”, was Henry ten Zijthoff (PvdA/GroenLinks) van mening. “Voor elke doelgroep is er een woningtekort.”

Padel
Ook werd een amendement van WeWa afgewezen waarin de partij het college vroeg om met tennisvereniging De Gouwe Smash te kijken naar het inpassen van uitbreiding van de club. De tennisvereniging wil graag nog een extra padelbaan realiseren. De meerderheid van de raad voelde er niets voor om het amendement te steunen. De uitbreiding moet op eigen grondgebied gebeuren, werd gesteld.

Wethouder Kortleven hield de deur naar de club op een kier: hij wil met Gouwe Smash om de tafel. “Als het om een paar meter gaat, is er misschien toch iets mogelijk.” 

Kortleven zei ook dat hij geen problemen verwacht met de verkeersveiligheid in het gebied. De VVD had daar aandacht voor gevraagd, omdat het drukker wordt en het shared space-gebied rondom het Gouweplein intensiever gebruikt gaat worden.

Meer berichten