De ronde van Waddinxveen ging in 2019 voor het eerst door een deel van Triangel.
De ronde van Waddinxveen ging in 2019 voor het eerst door een deel van Triangel.

Geen ronde van Waddinxveen in 2021

Sport 242 keer gelezen

WIELRENNEN
Waddinxveen – De eerstvolgende wielerronde van Waddinxveen wordt in 2022 verreden. Het wielercomité onder leiding van Hans Moons heeft besloten dit jaar geen ronde meer te organiseren.

Erik van Leeuwen

De ronde van Waddinxveen wordt altijd tijdens Pasen gereden. Vanwege de coronamaatregelen stelde de organisatie het evenement uit. Moons had toen nog de hoop dat de ronde later dit jaar zou kunnen plaatsvinden. “We gaan het niet meer doen”, zei hij de rondebaas maandag. “Er is te veel onzekerheid. De eerste versoepelingen van de coronamaatregelen zijn pas deze week doorgevoerd. Voordat de ronde gehouden mag worden, zijn we een aantal fasen in het stappenplan verder. Dan is het ergens in juni. Dan nog een ronde organiseren is haast niet te doen.”

Volgens Moons is er zo’n twee maanden voorbereiding nodig. “De wedstrijd moet zes weken van tevoren bij de KNWU aangemeld zijn om op de kalender te komen. We kunnen nu wel starten met de voorbereidingen, maar straks hebben we al het werk voor niks gedaan.” Bovendien voelt Moons zich op dit moment ‘wat ongemakkelijk’ om bij de vaste sponsors binnen te lopen. “Bedrijven en ondernemers hebben een hele zware periode achter de rug. Sommigen staat het water aan de lippen.”

Het lijkt Moons daarom verstandiger om zich met het enthousiaste wielercomité te focussen op de ronde van 2022. “Gewoon weer tijdens Pasen op onze vaste plek in de wieleragenda. Stel dat we dit jaar hadden gereden, dan was het zoeken geweest naar een datum. Er komen heel veel wedstrijden in september. Zo groot is het wielerpeloton ook weer niet en daardoor dunt het deelnemersveld uit. Ook dat was geen aantrekkelijk vooruitzicht.”

De ronde van Waddinxveen werd ook vorig jaar door corona geschrapt. De laatste keer dat de wielerronde werd verreden was in 2019. Dat was de eerste keer dat Triangel het decor was. Vorig en dit jaar zou voor het eerst een omloop worden verreden in de nieuwe woonwijk van ongeveer drie kilometer.