Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>(archieffoto: Hart van Holland)</p>

(archieffoto: Hart van Holland)

Klappen met Flappen

  •   keer gelezen

Waddinxveen/regio - Ruim een jaar geleden, op 17 maart, klapten Nederlanders massaal om hun waardering voor het zorgpersoneel te uiten en werd door corona de horeca tot no-go area verklaart. Een jaar later hebben de zorgmedewerkers het nog steeds niet makkelijk en gaat het met de horeca ook niet veel beter. Om de pijn proberen te verzachten heeft Joost Bax de stichting Klappen met Flappen opgericht waarmee zowel de zorgmedewerkers als de horeca worden gesteund. 

Sinds 1 april kan iedereen in Nederland een bedrag doneren via www.klappenmetflappen.nl. De actie loopt nog tot 31 mei. Tot dusver is 32.000 euro opgehaald en zijn er aanmeldingen uit heel het land. Alle donaties van het Nederlandse publiek (en die van bedrijven) worden op 1 juni eerlijk verdeeld onder de zorgmedewerkers. Zij ontvangen een waardebon die ze kunnen inwisselen bij de horeca die zich ook hebben aangemeld op de site. Wie de waardebon niet wil benutten kan het bedrag met de voucher ook gewoon schenken.

Stichting Klappen met Flappen is een initiatief van Joost Bax. Toen hij afgelopen januari hoorde dat het weer slechter ging met de luchtvaart (hij is zelf piloot) en er nog meer mensen overtollig zouden raken, besloot hij een jaar onbetaald verlof te nemen. Deels om zijn werkgever te helpen en deels om iets anders op poten te zetten. Het werd de stichting Klappen met Flappen. Bax vertelt: “De coronacrisis trekt diepe sporen in de maatschappij. Sommige mensen en sectoren worden daarbij onevenredig hard getroffen. Een goede vriend van mij met een café/restaurant, moet er bijvoorbeeld alles aan doen om zijn hoofd boven water te houden. En een collega die corona had, zag in het ziekenhuis hoe zorgmedewerkers alle zeilen bijzetten om ons te helpen. Ik hoorde deze verhalen en realiseerde tegelijkertijd dat 17 maart het alweer een jaar geleden was dat Nederland applaudisseerde voor de zorg en 12 mei is het de Dag van de Zorg. Het idee was toen snel geboren. Stichting Klappen met Flappen kan dit niet alleen, en heeft de steun van zoveel mogelijk Nederlanders nodig.”

Meer berichten