Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Manfred Richter/Pixabay

Een auto met buurtbewoners delen: Waddinxveen onderzoekt kansen voor deelvervoer

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Een deel van de bewoners van Groenswaard 3 (een buurt met 1.520 inwoners in 2020) en van de Triangel zegt bereid te zijn hun tweede auto weg te doen als er gebruik gemaakt kan worden van zogenaamd deelvervoer. Dat heeft de gemeente deze week op haar site bekendgemaakt.

Het is één van de resultaten van een onderzoek dat door de gemeente Waddinxveen samen met De Verkeersonderneming is uitgevoerd. 

Deze laatstgenoemde partij is een samenwerkingsorganisatie tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat/Rijkswaterstaat, de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam. Ook werkt de organisatie nauw samen met gemeenten in de regio, zoals in dit geval met Waddinxveen.

Centraal stond bij bovengenoemd onderzoek de vraag hoe bewoners van Groenswaard 3, het centrum (inclusief Oranjelaan en de Nesse) en de Triangel denken over vervoer en verplaatsen in Waddinxveen. Hierbij zou ook zijn gekeken naar andere vormen van vervoer, zoals deelvervoer, waarbij gedacht moet worden aan het delen van bijvoorbeeld een scooter, fiets of auto met iemand anders. 

Openbaar vervoer
Met name op het idee van deelauto’s zou positief zijn gereageerd. Dat wil zeggen in Groenswaard en in de Triangel. Bewoners in het centrum verwachten niet zo snel hun tweede auto op te geven. Zij zouden er eerder voor kiezen om met het ov te reizen als dit makkelijker en comfortabeler is.

Op dit moment worden, volgens de gemeente, de kansen onderzocht voor deelvervoer in Waddinxveen.

Meer berichten