Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Het Gouweplein in Waddinxveen.</p>

Het Gouweplein in Waddinxveen.

(Foto: archief)

Steeds meer winkels aan het Gouweplein open op zondag

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Het zal weinig Waddinxveners zijn ontgaan: sinds afgelopen weekend hebben meerdere ondernemers van ’t Gouweplein hun deuren op zondag geopend en zullen dit in de nabije toekomst blijven doen. Tot nu toe hielden alle winkeliers hun zaak op zondag dicht, met uitzondering van enkele supermarkten, de drogisterij en een horecaondernemer.

Myriam Dijck

De nieuwe eigenaar van de Hema aan ‘t Gouweplein, Marc den Hartog, zegt alleen maar positieve reacties te hebben ontvangen op de opening van de Hema op zondag. “Zowel van klanten als van onze medewerkers”, zegt Den Hartog, die sinds februari eigenaar is van het filiaal. 

Naast de Hema openden Xenos, kledingzaak Shoeby en discountwinkel Big Bazar ook hun deuren zondag. Parfumerie Ici Paris XL gaat vanaf nu één zondag in de maand open.

Den Hartog verwacht dat winkelen op zondag zal aanslaan, zowel bij mensen uit Waddinxveen als uit de wijde omgeving. Hij denkt dat op den duur meer ondernemers het voorbeeld zullen volgen. “Zodra de zon schijnt en mensen lopen voorbij en beseffen dat we open zijn, zul je zien dat er steeds meer klanten komen.”

Principe
De voorzitter van de winkeliersvereniging van ’t Gouweplein, Henk de Bas, die tevens de vorige eigenaar was van de Hema en zich altijd heeft verzet tegen opening op zondag, reageert gematigd. “Zelf ben ik uit principe nooit op zondag opengegaan”, zegt hij. “Waddinxveen is een behouden dorp, met een grote hervormde achterban. Hier wonen veel mensen die niet op zondag zullen komen, en nu misschien helemaal afhaken als klant.”

Daarnaast hoopt hij dat dit niet de kleine ondernemers onder druk gaat zetten. Voor ondernemers met weinig of geen personeel is het ‘niet te doen’ om zeven dagen per week open te zijn. De Bas: “Of het nou vanwege geloof is of niet, sommige mensen hebben geen zin om ook nog op zondag te werken. De kleine ondernemer is zo de klos.” 

De Bas verwacht niet dat er massa’s mensen op zondag naar Waddinxveen zullen trekken. “Daar is ‘t Gouweplein te klein voor.”

Meer berichten