Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Een detail van het schilderij. (foto: pr)</p>

Een detail van het schilderij. (foto: pr)

Geschilderde puzzel bij stichting Vonk

  •   keer gelezen

Waddinxveen - De cursisten van stichting Vonk kunnen al maandenlang geen schilder- en tekenlessen meer volgen vanwege de coronamaatregelen. Thuis gaan ze wel door dankzij de online begeleiding van de docenten, maar ze missen wel het wekelijkse samenzijn in het tekenlokaal. 

Corona maakt duidelijk dat een tekenles zo veel meer is dan alleen maar het leren van de kneepjes van het vak. Om toch weer met elkaar bezig te kunnen zijn, hebben de tekendocenten van Vonk een bijzonder project in het leven geroepen. Uit de rijke kunstgeschiedenis kozen ze een schilderij, met als thema onze dromen na corona.

Iedere cursist krijgt van Vonk een tas met daarin een klein vierkant stukje van dat schilderij en een schilderdoek. Hij/zij brengt in zijn eigen stijl en techniek dat stukje van het schilderij over op dat doek. Tenslotte zullen alle stukjes bij elkaar een groot schilderij vormen.

Er hebben zich meer dan 40 cursisten aangemeld om hieraan mee te doen. Zal iedereen zijn schilderdoek op tijd inleveren, of zullen er ook vakjes overblijven? Pas bij het leggen van de puzzel, eind mei, zal duidelijk worden om welk origineel schilderij het gaat.

Meer berichten