Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>&#39;t Weegje waar met mooi weer ook nog wel eens een duik wordt genomen. (archieffoto Hart van Holland)</p>

't Weegje waar met mooi weer ook nog wel eens een duik wordt genomen. (archieffoto Hart van Holland)

Zwemwaterlocaties weer gecontroleerd vanaf 1 mei

  •   keer gelezen

Waddinxveen/regio - Met ingang van zaterdag 1 mei (start zwemwaterseizoen) controleert de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) in Zuid-Holland bij de officiële zwemwaterlocaties weer de hygiëne, veiligheid en zwemwaterkwaliteit.

Dit wordt gedaan zodat inwoners weten waar ze veilig kunnen zwemmen. Mooi weer nodigt uit om naar de stranden/zwemwaterlocaties te trekken, mede omdat veel activiteiten vanwege corona nu niet mogelijk zijn. Het zwemwaterseizoen eindigt op 1 oktober.

Als er tussen 1 mei en 1 oktober bij de officiële zwemwaterlocaties maatregelen worden genomen omdat de zwemwaterkwaliteit niet goed is, er is bijvoorbeeld blauwalg, dan wordt dit bekend gemaakt via www.zwemwater.nl en via Twitter: @ODMH_Zwemwater.

Corona en de veiligheid bij de zwemwaterlocaties
Vanwege de situatie rondom het coronavirus gelden ook op de stranden bij de zwemwaterlocaties beperkingen vanwege de door de Rijksoverheid gestelde coronamaatregelen.

Dit betekent dat (buiten gezinnen en kinderen onder de 12 jaar) recreanten met niet meer dan twee personen bij elkaar mogen zitten en alleen met 1,5 meter afstand tussen deze personen, dus geen groepsvorming.

Meer berichten