Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Nog even ziet het er zo uit. Over een paar maanden is hier een kale vlakte. (foto en tekst: Nicole Lamers)</p>

Nog even ziet het er zo uit. Over een paar maanden is hier een kale vlakte. (foto en tekst: Nicole Lamers)

Vanaf maandag 10 mei gaat de sloopkogel in voormalig gemeentehuis

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Over een paar dagen, op maandag 10 mei, start de sloop van het voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein. De gemeente heeft dit in een brief aan omwonenden laten weten.

Drie jaar geleden is de gemeente naar het nieuwe onderkomen aan de Beukenhof gegaan. Sindsdien staat het voormalige gemeentehuis leeg. Volgens de gemeente voldoet het gebouw niet meer aan de huidige eisen voor duurzaamheid, veiligheid en gezondheid en moet het tegen de vlakte. In de toekomst worden er nieuwe woningen gebouwd.

Op 10 mei starten de werknemers van het sloopbedrijf en zijn ze alle werkdagen van 7.00 tot 18.00 uur bezig, voor de komende vier à vijf maanden.

Asbest
Eerst wordt de binnenkant aangepakt en wordt door een gecertificeerd bedrijf de asbest verwijderd en daarna worden de boven- en onderbouw met behulp van machines met de grond gelijk gemaakt.

Na alle sloopwerkzaamheden vult de aannemer het terrein aan met schoon zand en zwarte grond; de aan- en afvoerroute is de Stationsstraat.

Trillingen meten
Om later, na afloop van de werkzaamheden, te kunnen beoordelen of de sloop effect heeft gehad op de omliggende gebouwen, worden trillingsmeters opgehangen. Ook spuit de aannemer tijdens de sloop met water om stof zoveel mogelijk te voorkomen.

In het verleden waren er nog plannen voor renovatie van het voormalige gemeentehuis en om er zorgwoningen in te maken, maar dat plan heeft het niet gered. Sloop en nieuwbouw zou goedkoper zijn. 

In het verleden is ook geopperd om in het oude gemeentehuis, dat dateert van 1978, diverse organisaties onder te brengen, wat zeker door de Waddinxveense Kunst Kring destijds werd toegejuicht. Ook dat heeft het niet gehaald. 

Meer berichten