Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: archief

Geen tijd om verkeersklachten te analyseren, levert irritatie op bij CDA

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Het CDA heeft ongerust gereageerd op antwoorden van verkeerswethouder Kirsten Schippers. Die meldde dat klachten over onveilige verkeerssituaties in Waddinxveen wel worden geregistreerd, maar dat er geen tijd is voor een analyse.

Dat antwoord verontrustte Bastienne Prins. De CDA-fractievoorzitter had vragen gesteld over gevaarlijke rotondes en oversteekplaatsen. Volgens haar zijn fietsers op sommige plekken aan de genade van automobilisten overgeleverd. “Ik zit zelf vaak op de fiets en word elke week bijna vijf keer door een auto geschept.” 

Daarom wilde zij van de wethouder weten hoeveel klachten er binnenkomen over onveilige punten. “Als er een patroon zichtbaar is, kunnen wellicht maatregelen worden genomen.”

Volgens Schippers (WeWa) worden de meldingen wel geregistreerd, maar kost het veel tijd om die per punt bij elkaar te brengen om zo een analyse te maken. 

Regels veranderd
Dat antwoord bevredigde Prins niet. “Meten is weten. Volgens mij moet je als gemeente bovenop dit soort zaken zitten. In Waddinxveen zijn enige tijd geleden de voorrangsregels op rotondes veranderd. Ik heb niet het gevoel dat het veiliger is geworden. Mensen van buiten Waddinxveen moet ook duidelijk gemaakt worden dat de fietser voorrang heeft.”

Meer berichten