Afbeelding

Corona kan ambities ASW in de zaal niet remmen

Sport 354 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Eerste divisie was en is ook in de nabije toekomst het doel van de zaalvoetballers van ASW. Corona mag dan een spaak in de wielen hebben gestoken voor dit seizoen, de honger in de Waddinxveense selectie is niet verdwenen. “We hebben er de ploeg voor om te promoveren”, aldus Monhim Boulahdarai.

Afgelopen week stond een afvaardiging van het eerste, tweede en derde team van ASW-zaalvoetbal voor het eerst sinds lange tijd weer op het veld. “Nood breekt wet”, zegt Boulahdarai, die lid is van de trainersstaf en bezig is zijn Uefa Futsal B-diploma, waarmee je alle niveaus mag trainen, te halen.

Het voelt voor de Waddinxveense zaalvoetballers vreemd aan in de buitenlucht. “We zijn gewend om in de zaal te spelen. Het is alsof je een dier in een ander omgeving zet. Een training of wedstrijd op het veld nabootsen, dat kan niet. Daarvoor zijn zaal- en veldvoetbal te verschillende disciplines. Daarom zijn we aanvankelijk niet ingegaan op het aanbod van het bestuur. Nu het nog langer gaat duren voordat we weer de zaal in kunnen, zijn we toch maar ingegaan op de handreiking.”

Waar voor veldvoetbal nog enigszins uitzicht is op de Regio Cup, hoeven de zaalvoetballers geen pretenties meer te hebben voor een kleine seizoensfinale. “Ook voor de zaal had de KNVB een Regio Cup in gedachten. Daar heeft de bond afgelopen week een streep door gezet. Het is niet realistisch. Ik denk dat we blij mogen zijn als de binnensportaccommodaties 1 juni open mogen.”

Voor ASW en Boulahdarai alle reden om de blik op komend seizoen te richten. De hoofdmacht zal daarin een nieuwe poging wagen om te promoveren naar de eerste divisie. “We waren goed begonnen”, zegt Boulahdarai. “We hadden alles nog gewonnen. We hebben een paar jaar geleden al een keer op de drempel gestaan van de eerste divisie, maar toen strandden we jammer genoeg in de play-offs. Nu waren onze kansen groter, omdat er twee directe promotieplaatsen waren.”

Om te voorkomen dat ASW een eendagsvlieg wordt in de eerste divisie werkt Boulahdarai aan een stevige basis. “We hebben twaalf, dertien seniorenteams. Dat is prima, maar we zullen als we hoger gaan spelen ook meer moeten doen aan onze opleiding. Probleem is echter dat er in deze regio geen officiële zaalvoetbalcompetitie is voor de jeugd. In de club staat men in elk geval open voor het initiatief. Veld- en zaalvoetbal hoeven elkaar niet te bijten. Het is eerder een win-winsituatie. Zaalvoetbal is goed voor de techniek en vergt meer handelingssnelheid. Daar heb je op het veld ook weer profijt van.”