Martijn Peters (tweede van links) met assistenten Falco van der Eijnde en Kevin Colla en verzorger Anouk van Dijk.
Martijn Peters (tweede van links) met assistenten Falco van der Eijnde en Kevin Colla en verzorger Anouk van Dijk. Foto: Erik van Leeuwen

Be Fair presenteert zijn nieuwe ‘staf’

Sport 1.593 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – In het avondlicht, keurig op anderhalve meter afstand presenteerde Be Fair maandag op het terras naast de kantine de nieuwe staf voor het eerste team. “Van ons mag het alvast beginnen.”

Onder toeziend oog van een tevreden ogende voorzitter Piet Coevert ondertekenden ze één voor één hun contract. Achtereenvolgens hoofdtrainer Martijn Peters, zijn assistenten Falco van der Eijnde en Kevin Colla en verzorger Anouk van Dijk zetten een krabbel onder de verbintenis die hen voor een seizoen verbindt aan de club van sportpark ’t Suyt.

Net als Peters hebben Van der Eijnde en Colla een verleden als speler en trainer bij Be Fair. Voor Van Dijk is het de kennismaking met voetbal. De student fysiotherapie is 20 jaar en komt uit Waddinxveen. “Ik heb er enorm veel zin in en hoop van waarde te zijn voor de jongens in de selectie.” Peters vindt de komst van Van Dijk een enorme luxe. “Ze neemt een schat aan medische kennis mee. Bovendien is ze jong, zoals veel spelers uit de selectie. Ze is van dezelfde generatie, ze spreekt dezelfde taal.”

Met een seizoen zonder voetbal is het volgens Peters ook belangrijk dat Be Fair straks in juli, als de eerste trainingen op de rol staan, rustig begint en zichzelf niet over de kling jaagt. “Daar is goede afstemming voor nodig en daarin speelt Anouk een belangrijke rol.”

De selectie zal voor volgend seizoen voor een groot deel uit dezelfde spelers bestaan. “Het ziet er goed uit”, zegt Peters. “Het is een raar voetbalseizoen. Een aantal jongens twijfelde om door te gaan. Dat was even spannend, maar uiteindelijk gaat het leeuwendeel door.”

Leslie van den Berg en Bas van der Lugt hebben besloten een punt te zetten achter hun loopbaan. Aanvoerder Pepijn de Pagter was toe aan een nieuwe uitdaging en stapt over naar het Zoetermeerse DSO, de nieuwe club van de huidig Be Fair-trainer Bert de Best.