Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De Brugweg is de belangrijkste ontsluitingsweg voor nieuwbouwwijk Reeswijk II in Bodegraven-Reeuwijk.</p>

De Brugweg is de belangrijkste ontsluitingsweg voor nieuwbouwwijk Reeswijk II in Bodegraven-Reeuwijk.

(Foto: archief)

Actie tegen ‘asociale’ buurgemeente: ‘Als het moet, gaan we door tot de Raad van State’

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Een aantal inwoners van de Brugweg in Waddinxveen wil de gemeente Bodegraven-Reeuwijk aanklagen vanwege de ‘asociale’ manier van handelen. De gemeente bouwt er op los - gemiddeld 250 nieuwe huizen per jaar - maar volgens het Brugwegcomité zijn er geen plannen om het extra verkeer in goede banen te leiden. “Ze dumpen de problemen bij de buren. Zo hoor je niet met elkaar om te gaan”, zegt Ruurd Osinga van het Brugwegcomité.

Reesvelt II is een nieuwbouwwijk aan de zuidkant van Reeuwijk-Dorp. De belangrijkste ontsluitingsweg voor de wijk is de Brugweg. Komende jaren wordt Reesvelt II verder uitgebreid. Het Brugwegcomité wil daar een stokje voor steken. Osinga: “Het wordt steeds drukker. Bij ons is de limiet bereikt.”

Osinga zegt dat de gemeente niet geïnteresseerd lijkt in de verkeersproblematiek, omdat die zich op het grondgebied van Waddinxveen afspeelt. Het comité begint daarom een juridische procedure tegen de bouwdrift van Bodegraven-Reeuwijk. Om de juridische kosten te dekken is het comité een inzamelingsactie gestart. Osinga: “Als het moet, gaan we door tot de Raad van State.”

Binnen het regionale verkeersplan Beter Bereikbaar Gouwe is het traject ‘W24’ voorgesteld als oplossing. Eind vorige maand keurde de gemeente Bodegraven-Reeuwijk dit traject af.

Meer berichten