Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Koop verschillende kleuren tape en markeer de dozen voor elke ruimte.</p>

Koop verschillende kleuren tape en markeer de dozen voor elke ruimte.

(Illustratie: Pixabay)

Wisselen van huis zonder stress: negen verhuistips

  •   keer gelezen

Ga jij binnenkort verhuizen? Een verhuizing kan heel wat stress met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk dat je je zo goed mogelijk voorbereidt, vooral met het inpakken van je spullen. Niets is zo vervelend als op de verhuisdag nog dozen te moeten inpakken. Vraag je je af hoe je het inpakken van je spullen het best aanpakt? Hier zijn negen verhuistips.

1. Doe vuilniszakken om je kleding
Het is een tijdrovende klus om al je kledingstukken een voor een uit de kast te halen. Het is veel makkelijker om vuilniszakken om je kleding te binden. Zo kun je je kleding op kapstokken laten hangen en direct vanuit de kledingkast in de verhuiswagen laden. In je nieuwe woning hang je ze met hetzelfde gemak weer in de kast. Gebruik grote en stevige vuilniszakken.

2. Pak servies in met handdoeken
Je servies moet veilig ingepakt én verhuisd worden. En je handdoeken moeten ook mee. Juist, dan kun je het servies net zo goed met je handdoeken inpakken. Maak pakketjes van twee of drie borden in een handdoek en plak ze dicht met tape. Pak je liever niet in met handdoeken? Dan kun je ook noppenfolie gebruiken om je servies te beschermen tijdens het verhuizen. Wist je trouwens dat je de borden het best verticaal in de doos kan plaatsen? Zo is het risico op breken kleiner.

3. Sluit flesjes af met huishoudfolie
Douchegel, shampoo en bodylotion ruiken heerlijk, maar als ze uit het flesje lopen tijdens de verhuizing, heb je veel schoonmaakwerk. Een goed idee is om de flesjes extra veilig in te pakken door een stukje huishoudfolie over de opening te doen. Daarna doe je de gewone dop erop.

4. Alles loopt op wieltjes
Heb je trolley’s in huis? Die komen goed van pas, onder andere om boeken te verhuizen. Boeken zijn meestal een van de zwaarste spullen die je moet dragen tijdens een verhuizing. Als je trolley’s gebruikt, loopt ook dat op wieltjes. Je rolt ze gewoon naar de verhuiswagen. En zo zijn je trolley’s meteen mee verhuisd; twee vliegen in één klap.

5. Kleine kasten in beschermfolie
Kleine kastjes kun je eenvoudig inwikkelen met beschermfolie. Zo gaan de deuren en lades niet open tijdens het tillen. Daarnaast kun je lichte items, zoals bestek of ondergoed, gewoon in de lades laten zitten. Dat scheelt veel werk bij het in- en uitpakken.

6. Houd schroefjes bij elkaar
Grote meubels moet je waarschijnlijk wel uit elkaar halen. Hierbij kun je de schroeven in kleine zakjes bewaren. Schrijf op de zakjes bij welk meubelstuk ze horen en plak het zakje met tape vast op een van de onderdelen van dat meubel. Op die manier heb je alles direct bij de hand als je de meubels weer moet monteren in je nieuwe woning.

7. Fotografeer snoeren voor het inpakken
De achterkant van je elektronica, zoals televisie, modem en dvd-speler hebben veel verschillende draden en kabeltjes. Ben je bang dat je straks niet meer weet waar welke draad in moet? Maak foto’s van de achterkant voor je begint aan de verhuisklus. Zo kun je alles weer snel en moeiteloos aansluiten.

8. Kleurcodes op je verhuisdozen
Koop verschillende kleuren tape en markeer daarmee de zijkant van de verhuisdozen. Gebruik voor elke kamer in huis een andere kleur. Plak in je nieuwe woning dezelfde kleur tape op de deuren van de verschillende kamers. Zo kunnen de verhuizers of je vrienden in één oogopslag zien waar elke doos naartoe moet. Op de dag van de verhuizing heb je wel wat anders te doen dan politieagent spelen om de helpers telkens naar de juiste kamer te sturen.

9. Maak een box met spullen voor de eerste dag
Oef, het is eindelijk zover: alles is verhuisd. Morgen begint de eerste dag in je nieuwe huis en vanavond slaap je voor het eerst op je nieuwe stekje. Je bent blij, maar tegelijkertijd ook kapot. Je hebt dus echt geen zin om in al die ingepakte dozen te zoeken naar je pyjama. Gebruik daarom een duidelijk herkenbare doos voor de dingen die je de eerste avond en dagen nodig hebt. Je kunt hiervoor ook een wasmand gebruiken.

(bron: Bouw & Wonen)

Meer berichten