Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Mabel Amber/Pixabay

Terrassen mogen tijdelijk uitbreiden van gemeente

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Vooruitlopend op wat komen gaat, namelijk dat de terrassen echt wel weer een keer open gaan in Nederland, laat de gemeente Waddinxveen weten dat tijdelijke uitbreiding van de terrassen geen enkel probleem is. Op deze manier wil de gemeente de ondernemers die zwaar te lijden hebben onder de coronacrisis alvast een hart onder de riem steken.

Nu is het nog niet zover, maar volgens de gemeente is er een beetje licht aan het einde van de tunnel nu er in Nederland gevaccineerd wordt. Maar de 1,5 meterregel is nog lang niet van de baan, is de verwachting. En dus hebben de horecaondernemers straks meer ruimte nodig om al hun klanten te kunnen bedienen die ze voorheen ook konden ontvangen. 

De gemeente geeft alvast aan mee te denken en tijdelijke uitbreiding niet in de weg te staan. Wethouder Kortleven: “Wij zijn blij dat wij dit vanuit de gemeente mogelijk kunnen maken. Dat geeft onze horecaondernemers straks weer wat meer lucht.”

Horeca-man in hart en nieren, Apo Yilmaz van Easy Dinner en Easy Italy, juicht dit toe. “De gemeente denkt hier altijd in mee. De lijntjes zijn kort en de samenwerking is prettig.”

De tijdelijke uitbreiding moet wel aangevraagd worden. Dit kan via www.waddinxveen.nl/hulpvoorondernemers.

Meer berichten