Afbeelding
Foto: Mabel Amber/Pixabay

Geld voor beter omgaan met water

Algemeen 258 keer gelezen

Regio - Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard wil dat er beter wordt omgegaan met water en wil het waterbewustzijn in haar gebied vergroten. Het hoogheemraadschap heeft daar geld voor over en hoopt op goede ideeën en gezamenlijke activiteiten. 

Dijkgraaf Toon van der Klugt: “Klimaatverandering is écht een uitdaging voor het waterbeheer in uw omgeving. Samen met uw creativiteit en inzet gaan we deze uitdaging graag aan. We roepen initiatiefnemers met goede ideeën op om voor 1 juli, nu het nog kan, gebruik te maken van de regeling.”

Sinds zes jaar ondersteunt het hoogheemraadschap groenblauwe ideeën die ervoor zorgen dat er bewuster wordt omgegaan met water, juist in dichtbebouwd gebied. Om nog voor 1 juli in aanmerking te komen voor een bijdrage van het hoogheemraadschap, moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Deze staan op www.hhsk.nl/bijdrageregeling.

Het hoogheemraadschap geeft voor een aantal initiatieven geen bijdrage meer. Het gaat om initiatieven die in het verleden al succesvol zijn uitgevoerd en dus niet meer nieuw zijn zoals groene daken, regentonnen en het aanpassen van schoolpleinen.