Afbeelding
Foto: archief

Waar mag Fifi straks wel of niet loslopen?

Algemeen 667 keer gelezen

Waddinxveen/regio - Recreatiegebieden van de Groenalliantie zoals het Gouwebos en ‘t Weegje in Waddinxveen zijn er voor iedereen. Omdat de Groenalliantie meent dat de regels niet duidelijk waren voor alle gebruikers is er nu, in concept, een hondenverordening opgesteld. Hondenbezitters moeten straks dus goed nakijken waar hun hond wel of niet (los) mag lopen.

Momenteel gelden in de recreatiegebieden van de Groenalliantie de Algemene Plaatselijke Verordeningen van de deelnemende gemeenten waarin meestal voor het hele buitengebied het loslopen van honden is toegestaan, zonder verdere uitwerking. Maar in enkele gebieden zijn wel regels ingevoerd. Uit reacties van recreanten zou volgens de Groenalliantie zijn gebleken dat men de regelgeving onduidelijk vindt.

Daarnaast meent de Groenalliantie, die ook een enquête heeft gehouden onder gebruikers en waar ruim 1900 mensen op gereageerd hebben, dat grote groepen honden bij elkaar bedreigend worden gevonden zoals bijvoorbeeld het geval is bij hondenuitlaatservices en hondentrainingen.

Het hondenbeleid dat de Groenalliantie voor al haar beheersgebieden heeft opgesteld, moet duidelijkheid bieden.

Concept
Concepten van de verordening, de resultaten van de enquête, de kaarten van de zonering en het ontheffings- en vergunningenbeleid, is terug te vinden op www.groenalliantiemiddenholland.nl/honden. Tot 21 maart kan er nog gereageerd worden op de stukken via groenalliantiehondenbeleid@staatsbosbeheer.nl.

Ook worden er digitale bijeenkomsten gehouden voor hondenuitlaatservices en hondentrainers op 30 maart en over het Gouwebos, ‘t Weegje en Oostpolder op 6 april.