De Gouwe Smash merkt niet dat er minder inschrijvingen zijn voor de landelijke tenniscompetitie.
De Gouwe Smash merkt niet dat er minder inschrijvingen zijn voor de landelijke tenniscompetitie. Foto: archief

Hoop op tenniscompetitie: ‘Het enthousiasme is er’

Sport 202 keer gelezen

TENNIS
Waddinxveen – Het coronavirus is de wereld nog niet uit, maar dat heeft geen invloed op het aantal inschrijvingen bij tennisvereniging De Gouwe Smash voor de landelijke tenniscompetitie. Dat komt overeen met andere jaren. “Iedereen wil de baan weer op.”

Door Erik van Leeuwen

De tenniscompetitie is door corona en de maatregelen omgeven door vele onzekerheden. Om tijd te winnen heeft de KNLTB de competitie al een maand doorgeschoven. “We starten normaal in de eerste week van april, nu is het de bedoeling dat we in de eerste week van mei de eerste speelronde hebben”, reageert Gerard van Kampen van De Gouwe Smash.

Hij zegt niet verbaasd te zijn dat het aantal inschrijvingen hetzelfde is als in andere (coronavrije) jaren. “Je merkt dat iedereen zin heeft om weer iets buiten te doen. Lekker bewegen in de buitenlucht. Ik bespeur bij onze leden ook een groot enthousiasme. Ze willen heel graag die baan op.”

Het is echter dus allerminst zeker of de competitie in mei van start kan gaan. Ook Van Kampen verkeert tussen hoop en vrees. “Als jij mij het een paar weken geleden had gevraagd, had ik gezegd: nee, dat wordt ‘m niet. Nu, met de versoepelingen en de vooruitzichten, ben ik een stuk positiever gestemd. Het zal echter een race tegen de klok worden.”

Voorbereiden
Eerst moeten alle maatregelen voor de tennissers van tafel. Als bij Gouwe Smash volgende week de banen zijn geprepareerd en het seizoen kan beginnen, kan er door de jongvolwassenen gesingled en gedubbeld worden. Voor de 27-plussers is dubbelen - nu nog - verboden.

“Voor de competitie is alles georganiseerd”’, zegt Van Kampen. “De indelingen, het speelschema; de bond en de clubs hebben gedaan wat ze andere jaren ook doen. Laten we hopen dat al het werk niet voor niets is geweest en dat we vanaf mei lekker kunnen spelen.”

Heel veel meer uitstel is niet mogelijk, denkt Van Kampen. “Je zit aan die zeven speelronden vast. Voor de start van de zomervakantie moet je klaar zijn. Dat betekent dat er weinig speling is. Ik ben bang dat als er uitstel komt, we het scenario van afgelopen jaar krijgen, dat de voorjaarscompetitie wordt doorgeschoven naar het najaar.”

Kantine
Competitie spelen is één, de kantine open is twee. “De kantine speelt een cruciale rol. Je speelt in teamverband. Als je als speler niet op de baan staat, zit je op het terras. Als dat niet mag, wordt het allemaal een stuk minder leuk en aantrekkelijk”, aldus Van Kampen.

Ook voor de clubs. “Wij hebben een kantineomzet van om en nabij de 25.000 euro per jaar. De competitie is een belangrijke inkomstenbron.”