De spelers van HCW warmen zich op met een rituele vreugdedans.
De spelers van HCW warmen zich op met een rituele vreugdedans. Foto: Erik van Leeuwen

HC Waddinxveen leeft zich uit als vanouds

Sport 254 keer gelezen

HOCKEY
Waddinxveen – Het had veel weg van lammetjes die voor het eerst de wei in mochten. Vrolijk dartelend met de stick in de hand was het zondag ‘showtime’ voor de hockeyers van HC Waddinxveen. Na maanden aangepast trainen en thuiszitten kon er eindelijk weer in teamverband worden getraind.

Erik van Leeuwen

Elk team heeft zo zijn eigen rituelen. Die van HCW zijn verweven in de warming-up. Het rennen en vliegen verandert halverwege plotsklaps in een vreugdedansje. Veel toepasselijker kon de ‘bevrijding’ van de coronalast bij de Waddinxveense hockeyers niet in beeld worden gebracht.

Na anderhalf uur zweten en zwoegen kwam aanvoerder Edo Herrera moe maar voldaan naar de kant. “Een verademing”, noemde hij de eerste zondagse sessie. Als aanvoerder nam hij de honneurs waar van de afwezige coach Hans de Baere. “Het balgevoel was er nog niet helemaal en het was ook hier en daar nog wat onwennig, maar het viel mij zeker niet tegen. Ik had verwacht dat we er slechter voor stonden. Eigenlijk zag het er best aardig uit”, zei Herrera na een intensief partijtje. “Iedereen heeft er weer enorm veel zin in. Dat zag je ook aan de opkomst. Op één speler na, die écht niet kon komen, waren alle spelers er.”

In teamverband trainen mag weer, de vraag is wanneer de competitie weer gespeeld kan worden. Herrera hoopt dat deze snel wordt opgestart. “Geen idee of dat realistisch is. De bond heeft een paar scenario’s. Eén daarvan is het volledig uitspelen van de competitie. Dat lijk mij ambitieus, omdat we nog zeventien speelronden hebben te gaan. Dat kan alleen als je op 1 april gaat spelen. Dan heb je zo’n dertien weken tot de zomervakantie. In dat geval zul je een paar keer dubbel moeten spelen in de week. Het meest waarschijnlijke scenario is dat ze één competitiehelft laten uitspelen. Dan hebben we nog zes wedstrijden te gaan.”

Dat worden meteen belangrijke duels, want het team staat nu nog op een degradatieplaats in de derde klasse. “Op degradatie zitten we niet te wachten. We moeten aan de bak.”