Tips die via MMA binnenkomen, worden nu ook met Waddinxveen gedeeld.
Tips die via MMA binnenkomen, worden nu ook met Waddinxveen gedeeld. Foto: Meld Misdaad Anoniem

Anonieme tips vanaf nu ook direct naar gemeente

Algemeen 167 keer gelezen

Waddinxveen - Informatie van anonieme tipgevers over (mogelijke) criminaliteit en fraude, komt voortaan rechtstreeks bij de gemeente terecht. Tot nu toe kwamen de meldingen eerst alleen bij politie en justitie terecht. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis ziet de aansluiting van Waddinxveen bij Meld Misdaad Anoniem (MMA) als een belangrijke stap.

Waddinxveen is sinds 1 maart aangesloten, net als andere gemeenten in de regio, waaronder Zuidplas en Gouda. MMA is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie.

Door de verbintenis ontvangt de gemeente voortaan ook zelf de informatie van de anonieme tipgever. Die informatie kan aanleiding zijn bepaalde ontwikkelingen scherper in de gaten te houden of verbanden te leggen.

Burgemeester Nieuwenhuis: “Een anonieme melding is voor politie of justitie niet altijd reden om te handelen. De informatie kan voor de gemeente echter wél relevant zijn.” Gemeente, politie en justitie verwachten zo de gezamenlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit te versterken.

Contact
Wie een melding wil doen maar liever anoniem blijft, kan contact opnemen met het meldpunt via 0800-7000. Dat kan zeven dagen per week: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur, in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving.