Lindes op Parklaan krijgen andere plek
Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Google Streetview

Lindes op Parklaan krijgen andere plek

  •   keer gelezen

Waddinxveen - De 18 lindes aan de Parklaan worden verplant. De ondergrond zou te lijden hebben onder de werkzaamheden in de omgeving. Ook de groei van de bomen zorgt ervoor dat ze een andere plek nodig hebben.

De Bomenwacht Nederland heeft onderzocht dat het herplanten van de bomen mogelijk is. Binnen een paar weken krijgen de bomen hun nieuwe plek.

Wethouder Kirsten Schippers is blij dat ‘deze beeldbepalende bomen behouden kunnen blijven’. “Groen doet een mens goed, zeker als het om zulke mooie bomen gaat.”

De lindes tussen de rotonde aan de Beijerincklaan en het medisch paviljoen (aan de zijde van het onbebouwde deel) worden verplaatst naar het speelterrein naast het medisch paviljoen; de plek tussen het parkeiland en de scholen en de groene zone die in Parkrijk gerealiseerd wordt.

Parklaan herstellen
Als de bouwontwikkeling het toestaat, onderzoekt de gemeente hoe ze de laanstructuur van de Parklaan kan herstellen. Ze overweegt hierbij om op termijn de dubbele rij lindes aan de zijde van de bebouwing van Parksingel op te splitsen naar beide zijdes. Op die manier blijft de entree van de wijk haar groene uitstraling houden.

Meer berichten