Ondernemers doen dringend beroep op burgemeester om alles open te gooien
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Een stil Waddinxveen. Dat moet anders, vinden veel ondernemers.</p>

Een stil Waddinxveen. Dat moet anders, vinden veel ondernemers.

(Foto: archief)

Ondernemers doen dringend beroep op burgemeester om alles open te gooien

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Het Ondernemers Platform Waddinxveen (OPW) doet in een brief gericht aan burgemeester Nieuwenhuis de dringende oproep om winkels, horeca en de culturele sector op 3 maart weer te openen. In de brief staat: “Onze winkeliers, kappers, horecaondernemers en cultuursector zitten te springen om op een veilige, verantwoorde en gastvrije manier hun klanten en bezoekers weer te ontvangen. Hiervoor liggen per sector slimme plannen en maatregelen klaar. Plannen die bewezen effectief zijn.” 

De ondernemers stellen voor om versneld gefaseerd terug te gaan naar de situatie vóór de huidige lockdown waarbij retail, horeca en cultuur open waren. “Ook toen waren we in staat om met gezond verstand en goede maatregelen te zorgen voor een gastvrije en veilige binnenstad.” 

Om meteen maar alles op te gooien, heeft volgens de OPW juist een versterkend effect. Dat dit op een verantwoorde wijze kan, zeggen de ondernemers al te hebben bewezen. Ook de horeca zou klaar zijn voor een verantwoorde opening en heeft een routekaart ontwikkeld. Het water staat de ondernemers aan de lippen. 

In de brief staat dat meer dan zeven op de tien ondernemers van wie de winkel nu gesloten is, aangeven het niet langer te redden. De vraag aan Nieuwenhuis is of hij de oproep onder de aandacht wil brengen bij het kabinet.

Meer berichten