CDA pleit voor groene zone op plek Zuidelijke Rondweg
Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: archief

CDA pleit voor groene zone op plek Zuidelijke Rondweg

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Als het Coenecoop- of Triangelpootje er komt, wordt de Zuidelijke Rondweg bij Triangel overbodig. Dat heeft CDA-raadslid Frans Schwiebbe gezegd. Het is volgens hem ook meteen een oplossing voor meer groen in de omgeving.

“Als de Zuidelijke Rondweg wordt gesloopt, behouden we een grote groene zone ter compensatie van het groen dat we kwijtraken door het Coenecooppootje op een deel van de Vredenburghzone”, zei Schwiebbe. “Met de Vredenburghlaan hebben we straks al een rondweg.” 

Het Coenecooppootje verbindt de Vredenburghlaan met Triangel. Het zou een extra ontsluitingsmogelijkheid zijn. Andere partijen hebben zich geschaard achter het CDA om het Coenecooppootje aan te leggen. Ook het bedrijvenschap Coenecoop, die de weg in eerste instantie niet zag zitten, is ‘om’. 

Motie
Of de weg haalbaar is, moet nog blijken. Er moet nog een serieus onderzoek komen. Ook is de vraag wie de weg moet betalen. De aanleg van het Coenecooppootje stond op het boodschappenlijstje dat de gemeenteraad wethouder Kirsten Schippers meegaf om in te brengen bij het overleg over Beter Bereikbaar Gouwe, het gebied dat ligt tussen de A11, A12 en de N209 bij Bodegraven.

De raad had eerder haar voorkeur uitgesproken voor diverse verkeersmaatregelen in Waddinxveen en de regio om bestaande knelpunten op te lossen, maar was ontevreden over de ‘vertaling’ van het college daarover. De raad gaf aan het ‘Waddinxveense belang’ te missen en kwam met een aanvullende motie die door alle fracties werd gesteund. 

Prioriteit op de lijst heeft de aanleg van de Bodegravenboog. Ook wil de gemeenteraad dat de Brugweg wordt ontzien in de toekomst. Om de verkeersdrukte tegen te gaan moet er een nieuwe ontsluiting komen voor Reeuwijk-Dorp. Een weg door het Gouwebos is onbespreekbaar en alle maatregelen die elders worden genomen, moeten in samenhang worden onderzocht op de invloed die dat heeft op het Waddinxveense verkeersnet. 

Doel blijft een afname van het verkeer in Waddinxveen. De wens van de raad is ook dat de N207 wordt afgewaardeerd. De provincie trekt voor de diverse maatregelen een kleine vijftig miljoen euro uit.

Meer berichten