Geen nummertje nodig voor sneltest
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Dagelijks maken maar een paar mensen gebruik van de sneltestlocatie in Waddinxveen.</p>

Dagelijks maken maar een paar mensen gebruik van de sneltestlocatie in Waddinxveen.

(Foto: Marlies de Baare)

Geen nummertje nodig voor sneltest

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Om klokslag 7.00 uur op vrijdagochtend 19 februari stonden de GGD-medewerkers weer klaar bij de sneltestlocatie bij kindcentrum Groenoord in Waddinxveen om medewerkers van het basisschoolonderwijs in Waddinxveen én medewerkers van de kinderopvang in deze plaats te testen op corona. 

Marlies de Baare

De sneltestpilot die op 16 februari van start ging biedt deze specifieke groep werknemers de kans om binnen 15 minuten na de coronatest de uitslag te hebben. “Sinds de opening wordt de sneltestlocatie bezocht door zo’n 3 à 4 personen per dag”, vertelt Fleurtje Schornagel. Zij is jeugdarts en tijdelijk als corona-arts aanwezig op de sneltestlocatie.

Na een half uur wachten komt er op deze vrijdagochtend toch nog één persoon langs. Degene die getest wordt, geeft aan dat vooral het gemak en de snelheid van deze test erg fijn is. 

Ook Schornagel beaamt dat deze laagdrempeligheid goed werkt voor basisschool- en kinderopvangmedewerkers omdat zij door het vroege tijdstip en de snelle uitslag toch gemakkelijk naar hun werk kunnen gaan (indien de test negatief uitpakt uiteraard). 

“Het idee is dan ook om dit soort sneltestlocaties in meer gemeenten te gaan vestigen om ervoor te zorgen dat meer medewerkers van het basisschoolonderwijs én medewerkers van de kinderopvang hier gebruik van kunnen maken”, aldus Schornagel.

Meer berichten