GGD Hollands Midden start sneltestpilot in Waddinxveen
Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Pixabay

GGD Hollands Midden start sneltestpilot in Waddinxveen

  •   keer gelezen

Waddinxveen - GGD Hollands Midden is een pilot gestart met sneltesten op corona voor medewerkers van het basisonderwijs én medewerkers van de kinderopvang die werken in de gemeente Waddinxveen.

De pilot is vandaag, dinsdag 16 februari, gestart op kindcentrum Groenoord in Waddinxveen waar basisschool De Regenboog is gevestigd, KWA en kinderopvangorganisatie Quadrant. Het laten doen van een sneltest kan zonder afspraak en de uitslag is na 15 minuten bekend.

Nu de basisscholen en kinderopvangcentra weer geopend zijn, staan leraren regelmatig voor een dilemma: ‘Mijn klachten kunnen passen bij corona. Ik blijf thuis en laat mij testen, want ik wil geen risico nemen. Het gevolg is dat mijn klas vandaag en misschien ook morgen geen leraar heeft, want de uitslag heb ik niet een, twee, drie.’

Het doel van deze pilot is dan ook door middel van sneltesten, die laagdrempelig worden aangeboden, direct duidelijkheid te geven over de besmettelijkheid van deze persoon en op die manier de verspreiding van het virus te voorkomen.

Meer berichten