Negen op de tien geeft station voldoende
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Het station (centraal) in Waddinxveen.</p>

Het station (centraal) in Waddinxveen.

(Foto: pr)

Negen op de tien geeft station voldoende

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Afgelopen jaar gaf 92 procent van de reizigers station Waddinxveen (centraal) een voldoende (rapportcijfer 7 of hoger). Hiermee prijkt Waddinxveen bovenaan de lijst qua snelste stijgers in Nederland wat betreft waardering.

Myriam Dijck

Dit blijkt uit een enquête onder reizigers in opdracht van de NS.

Vijf jaar geleden gaf slechts 42 procent van de reizigers station Waddinxveen een voldoende. Sindsdien heeft station Waddinxveen een make-over gekregen met nieuwe bankjes en verlichting en een grotere fietsenstalling. Daarnaast werd de perronhoogte aangepast waardoor gelijkvloerse instap mogelijk werd.

Volgens de zogenoemde Stationsbelevingsmonitor 2020 vonden reizigers station Waddinxveen afgelopen jaar functioneel en schoon en het zag er verzorgd uit. Zo’n 70.000 reizigers werd afgelopen jaar gevraagd wat zij van hun station vonden.

Het station in de provincie Zuid-Holland met de hoogste waardering is Boskoop Snijdelwijk, deze kreeg een positieve waardering van 94 procent. Dit station ligt op hetzelfde traject als Waddinxveen en opende in 2017. 

Volgens het onderzoek waren reizigers nog nooit zo positief over de stations in Nederland. In een persbericht meldt NS dat het door corona afgelopen jaar rustiger was op de stations. De lage reizigersaantallen heeft een positieve invloed gehad op de beleving van reizigers.

Meer berichten