Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De polder die wordt doorsneden door de Verlengde Bentwoudlaan.</p>

De polder die wordt doorsneden door de Verlengde Bentwoudlaan.

(Foto: archief)

CDA wil af van Verlengde Bentwoudlaan

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Als het aan de huidige fractie van het CDA ligt, komt de Verlengde Bentwoudlaan er alsnog niet. “Het is totaal niet in het belang van Waddinxveen”, zegt raadslid Frans Schwiebbe.

Erik van Leeuwen

Schwiebbe gooide tijdens bespreking van de toekomstvisie van Greenport Boskoop de knuppel in het hoenderhonk, zoals hij het noemt. “Het was hét moment. In de visie staat dat er een tweede oeververbinding tussen Alphen en Boskoop moet komen. Dat bevestigde het gevoel van onze fractie dat dit niet goed is. De Verlengde Bentwoudlaan wordt straks een regionale sluiproute. Als Waddinxveen worden we er niks wijzer van. Gewoon niet doen, zeg ik je.”

Met dat standpunt gaat het CDA in tegen een eerder besluit van deze partij (2017) waarbij aanleg van de weg werd gesteund. “Ik kan mij goed voorstellen dat mensen dat gek vinden. Ik niet. We zijn als partij tot een ander inzicht gekomen, mede door kennis die we in de loop der jaren hebben opgebouwd.”

In 2017 onthield het CDA zich van stemming met betrekking tot de aanleg van de Verlengde Beethovenlaan, Bentwoudlaan en Vredenburglaan. “Dat had deze fractie anders gedaan.”

Schwiebbe denkt dat het nog niet te laat is om de aanleg van de weg te blokkeren. “Er komen nog bestemmingsplannen aan die moeten worden goedgekeurd door de raad. We hebben dus nog de mogelijkheid en tijd om dit terug te draaien.”

Verkeersdruk
Wethouder Martijn Kortleven (PCW) sprak tegen dat de Verlengde Bentwoudlaan een regionale sluiproute gaat worden. “Ik wil iedereen eraan herinneren dat de weg er komt om de verkeersdruk in de kern van Waddinxveen te ontlasten. Er is dus wel degelijk een Waddinxveens belang. De verkeersstroom wordt buiten het centrum geleid.”

Schwiebbe zegt dat hem een ‘unheimisch’ gevoel bekruipt bij het woord ‘expansiedrift’ dat in de visie over Greenport werd gebruikt. Ook Halvard Jan Hettema van PvdA/GroenLinks was het opgevallen. “Het lijkt van Greenport Greatport te worden.”

Meer berichten