De jeugd van Korbis kan mogelijk snel weer onderlinge wedstrijden spelen.
De jeugd van Korbis kan mogelijk snel weer onderlinge wedstrijden spelen. Foto: Erik van Leeuwen

Korbis start op om direct weer te pauzeren

Sport 319 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – De pret was van korte duur; na een paar dagen winterkorfballen heeft Korbis vanwege de komst van Koning Winter een pauze moeten invoeren. “Min tien, min vijf, er zijn grenzen.”

Erik van Leeuwen 

Korbis sloot zich afgelopen week aan bij korfbalclubs die, naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet, de (buiten)trainingen besloten te hervatten. “Voor ons was een belangrijke afweging dat de basisscholen weer open gingen”, zegt Benjamin Visser, lid van de jeugdcommissie. “Wij hadden er geen goed gevoel bij om te trainen toen die nog dicht waren. Dat ligt nu dus anders. Bovendien merkten we dat de vraag vanuit de leden groot is om weer wat te doen. Iedereen is het binnen zitten zat en wil graag bewegen.”

Daarom besloot Korbis afgelopen week de trainingen voorzichtig op te starten. “We kijken nog naar de juiste modus, maar we denken dat in deze periode één training per team prima is. Daardoor kunnen we trainingen goed plannen, met een pauze tussen twee groepen. Ze komen elkaar dan ook niet tegen tijdens het wisselen.”

De club wil ook senioren de mogelijkheid bieden om te trainen. “Dat is vanwege de beperkende maatregelen wel op individuele basis. Hooguit in tweetallen dus”, aldus Visser.

“We hebben dit nog nooit gedaan, want normaal gesproken trainen we pas begin april voor het eerst weer buiten. Daarom wordt het een beetje verkennen wat kan. Het weer speelt een belangrijke rol. Wij korfballers zijn geen koukleumen en kunnen best tegen een beetje kou, maar er zijn grenzen. Min vijf, min tien, dat wordt te koud.”

Daarom stelt de club de trainingen voorlopig tot nader order uit. Visser: “Op het veld ligt sneeuw. Daar kun je zonder gevaar en met goed fatsoen niet op trainen. Ik denk ook niet dat je mensen bij de verwachte temperaturen een plezier doet. Iedereen is met zijn hoofd bij schaatsen. Prima, lijkt me. Als het ijs weg is en de temperatuur boven nul, starten we de boel weer op.”