Stolwijk-ASW werd aan het begin van het seizoen nog wel gespeeld voor de competitie.
Stolwijk-ASW werd aan het begin van het seizoen nog wel gespeeld voor de competitie. Foto: archief

Alternatief regioclubs als competitie stopt

Sport 169 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Twaalf clubs uit de regio hebben een initiatief genomen voor een alternatieve competitie, als het niet meer tot een reguliere competitie komt. De twaalf clubs hopen zich met het alternatief te verzekeren van wedstrijden én kantine-inkomsten. Uiteraard wordt alleen gevoetbald als de beperkingen vervallen.

De verenigingen stellen dat de alternatieve competitie pas actueel wordt als er geen competitie meer gespeeld kan worden. De KNVB neemt volgende week een besluit over het vervolg van de huidige competitie, die na vier ronden werd gestaakt.

Op dit moment liggen nog twee opties bij de bond op tafel. De eerste is het afmaken van één competitiehelft, de tweede is de huidige poules in tweeën knippen. Door de huidige situatie is het uiterst onzeker of zo’n competitie nog gespeeld kan worden. Eerst moeten alle maatregelen zijn ingetrokken. Voor de competitie van start kan, is een maand voorbereiding nodig.

De KNVB heeft al aangekondigd dat het uiterlijk in het weekeinde van 10 april de competitie wil starten. Alleen dan kan deze nog, met een ordentelijke promotie- en degradatieregeling, worden afgewerkt. De KNVB kijkt ook naar een alternatief, een regionaal bekertoernooi. 

Weinig animo
Daar lijken de twaalf clubs, die zich op het initiatief van DONK Gouda verenigd hebben, weinig voor te voelen.

Naast DONK gaat het om Groeneweg, Alexandria’66, Alphense Boys, DCV, Jodan Boys, Montfoort’19, ONA, Olympia, CVV Zwervers, Spartaan’20 en Spirit. Het idee van de clubs is om in twee poules van zes een hele competitie te spelen. De wedstrijden worden in overleg vastgesteld. Het is ook de bedoeling de reisafstanden zo klein mogelijk te houden.

Bij de twaalf clubs zijn veel voorstanders van het zogenaamde ‘weekendvoetbal’, dat door de KNVB tot op heden niet omarmd is. 

ASW gaf onlangs aan ook wel te voelen voor een regionale alternatieve competitie, maar dan met clubs op een iets lager niveau. ASW denkt aan andere vierdeklassers, zoals Moerkapelle, Moordrecht en Stolwijk.