Groepslessen voor senioren zijn niet toegestaan.
Groepslessen voor senioren zijn niet toegestaan. Foto: Erik van Leeuwen

SC Antilope sluit zich aan bij vier clubs: ‘Redelijk verzoek’

Sport 558 keer gelezen

ATLETIEK
Waddinxveen – SC Antilope heeft zich in navolging van de voetbalverenigingen Be Fair, ASW, korfbalvereniging Korbis en hockeyclub Waddinxveen gemeld bij de gemeente met het verzoek om huurkwijtschelding. Voorzitter John Droog bevestigt dat zijn club een brief heeft gestuurd.

Volgens hem gaat het om een brief ‘op vriendelijke toon’ waarin de atletiekvereniging de gemeente vraagt om te kijken naar eventuele huurteruggave. Antilope heeft veel minder uren gebruik kunnen maken van de atletiekbaan dan normaal. “Het lijkt ons een verzoek in alle redelijkheid.”

Antilope betaalt jaarlijks dertienduizend euro aan huur. Dat is ongeacht hoeveel uur de club gebruikmaakt van de accommodatie. “Door de beperkende maatregelen kunnen we onze leden geen waar voor hun geld bieden. Voor de maatregelen is een breed begrip, maar ik zou het ook logisch vinden als we de huur of tenminste een deel ervan niet hoeven te betalen. 

Op dit moment kan alleen de jeugd trainen. Voor de senioren is dit onmogelijk, want groepslessen voor die leeftijdsgroep zijn verboden. Van de kleine driehonderd leden die we hebben zijn er ongeveer zestig jonger dan 18 jaar. We maken dus al een tijdje voor maar twintig procent gebruik van onze accommodatie.”

De financiële pijn is voor Antilope ook te voelen in het gemis van clubhuisinkomsten, al gaat dat volgens Droog om geheel andere bedragen dan bij de voetbalclubs. “We hebben ooit ingewoond bij VV Waddinxveen. Ik heb zelf gezien hoe belangrijk voor een voetbalclub de kantine-inkomsten zijn. In vergelijking daarmee zijn wij maar een kleine speler. Bij ons wordt het clubhuis gebruikt voor een kopje koffie, een koekje, af en toe een AA-tje en een flesje water. Grootinnemers hebben we niet.”

Het verenigingsleven staat met de huidige maatregelen wel op een laag pitje, stelt Droog. “Je belt mij nu in een optimistische bui. Ik heb net met een maatje tien kilometer hardgelopen. Dat ging lekker. De gezamenlijke trainingen worden erg gemist. Onze trainer doet net alsof we elke week weer trainen. Hij zet elke week het trainingsprogramma in de groepsapp. Het is dezelfde training die hij onder normale omstandigheden ook zou geven. Ik ben iemand die die orders trouw opvolgt, maar ik mis de gezelligheid van de training wel. Ik heb best wel heimwee naar de oude tijd.”

Lastig verhaal
Na de Langs de Gouweloop moest Antilope ook de Gouweboscross, die altijd in januari wordt gehouden, annuleren.

Dat zijn de twee grootste evenementen van de club. “Gelukkig leven we daar niet van in financieel opzicht, maar voor de club zijn die evenementen wel heel belangrijk. Het zet Antilope op de kaart. In april moet eigenlijk de clubcompetitie van start gaan. We hebben twee jeugdteams ingeschreven, maar ook de competitie wordt, vrees ik, een lastig verhaal.”