Eén van de laatste wedstrijden die ASW speelde, was bij Stolwijk.
Eén van de laatste wedstrijden die ASW speelde, was bij Stolwijk. Foto: Erik van Leeuwen

ASW-jeugd krijgt snuffelstage aangeboden

Sport 472 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Talentvolle jeugd van ASW krijgt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen de kans om mee te trainen met de selectie. Trainers Justin Sterk, Rick van Wijk en Marco van Zeeland willen daarmee de ontwikkeling van de spelers bevorderen.

Erik van Leeuwen

ASW maakte afgelopen week bekend dat het met Van Wijk en Van Zeeland overeenstemming heeft bereikt over een nieuw contract tot de zomer van 2022. Binnenkort wordt ook de nieuwe verbintenis voor hoofdtrainer Justin Sterk bezegeld. “Ik moet alleen nog even met de penningmeester zitten, maar daar gaan we wel uitkomen”, aldus de oud-eerste elftal-speler van WSE.

Voorzitter Gé Smakman is blij dat de trainers blijven. “We zijn als club een nieuwe weg ingeslagen. Door corona moesten we al snel stoppen. We zijn nog lang niet klaar.” De technische staf moet in fases ASW opbouwen tot een stabiele vierdeklasser. 

Dit seizoen keerden de bewoners van sportpark De Sniep na een jaar afwezigheid terug in het standaardvoetbal. “Het was de bedoeling dat dit een leerjaar zou worden. Door corona komt het daar niet van. Jammer, maar we proberen wel degelijk stapjes te maken”, reageert Sterk.

Foto’s en filmpjes
Zo stond afgelopen weekend voor hem een sessie op het programma met Rick van Wijk. “We wilden wat tactische zaken op het bord zetten en daar foto’s en filmpjes van maken. Een soort manifest hoe we willen dat ASW gaat spelen. Zaken als opbouw en veldbezetting bij balverlies. Door een ongelukje van Rick heeft dat vertraging opgelopen.”

De strenge maatregelen - er mag maximaal getraind worden in groepjes van twee - weerhoudt de ASW-trainers er niet van de komende week het trainingsveld te betreden. “We hebben de jongens gevraagd wat ze willen doen. Een aantal traint voor zichzelf en een aantal gaf aan meer aan kracht en conditie te willen doen. Dat is prima, ik heb inmiddels ervaring kunnen opdoen met een dame van Olympia, die ik persoonlijk heb begeleid.”