Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Wethouder Brigitte Leferink en Linda Boot, directeur van Cyclus, namen de pmd-container officieel in gebruik.</p>

Wethouder Brigitte Leferink en Linda Boot, directeur van Cyclus, namen de pmd-container officieel in gebruik.

(Foto: pr)
Afvalbeleid

Eerste verzamelcontainers voor pmd in gebruik genomen

  •   keer gelezen

Waddinxveen - In de omgeving van het Gouweplein kunnen inwoners van Waddinxveen sinds kort hun pmd (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons) ook kwijt in een verzamelcontainer.

Op deze manier hoopt de gemeente het inwoners nog makkelijker te maken om pmd-afval te scheiden, wat ook een positief gevolg moet hebben voor de hoeveelheid restafval.

De pmd-verzamelcontainers bieden een extra service naast de huis-aan-huisinzameling van de pmd-zakken. Het is vooral handig voor inwoners die weinig opslagmogelijkheden hebben voor hun afval.

Volgens de gemeente doen Waddinxveners goed aan afval scheiden. In 2019 werd in Waddinxveen 28 kilo pmd per inwoner ingezameld. Naar verwachting was het vorig jaar meer dan 30 kilo. Door afval goed te scheiden blijft er minder restafval over.

Met de afname van het restafval en de toename van het pmd werd, op verzoek van inwoners uit de omgeving, de capaciteit van de huidige verzamelcontainers voor restafval onderzocht. Uit analyse bleek dat de capaciteit van de huidige restafvalcontainers in de omgeving meer dan voldoende was.

De gemeente Waddinxveen heeft Cyclus daarom gevraagd om twee restafvalcontainers, in de Houtstraat en aan het Spoorpad, te veranderen in twee verzamelcontainers voor pmd. Zo is er een extra mogelijkheid gecreëerd voor inwoners om het pmd weg te brengen en wordt de capaciteit van de overige restafvalcontainers in de omgeving beter benut.

Wethouder Leferink die samen met Linda Boot, directeur van Cyclus, de eerste verzamelcontainer in Waddinxveen in gebruik nam: “Samen met Cyclus willen wij het scheiden van pmd stimuleren en tegelijkertijd het gebruiksgemak voor onze inwoners vergroten. Zo houden wij met elkaar Waddinxveen schoon.”

Meer berichten