Afbeelding
Foto: archief

Zes Waddinxveners aangehouden wegens mishandeling

Politie 939 keer gelezen

Waddinxveen - De politie heeft woensdag 30 december zes personen uit Waddinxveen aangehouden in verband met een mishandeling van een 44-jarige man uit het noorden van Nederland. Dit incident gebeurde zaterdag 31 oktober op de Alberdingk Thijmlaan in Waddinxveen. Het gaat om vijf mannen van 23, 22, 19, 19 en 18 jaar en een meisje van 16 jaar, allen uit Waddinxveen. 

Dit maakte de politie gisteren, 31 december, bekend. Het zestal zit vast en wordt gehoord.

Het slachtoffer van de mishandeling was op de laatste dag van oktober op de Alberdingk Thijmlaan in Waddinxveen, waar hij dacht dat hij een afspraak had met een vrouw. 

Het bleek een val; ter plekke werd hij opgewacht door een groep. Deze mannen zeiden dat hij had afgesproken met een minderjarig meisje en sloegen hem vervolgens in elkaar. Het slachtoffer liep hierbij verwondingen op en moest naar het ziekenhuis.

Uit onderzoek van de politie is verder gebleken dat een van de verdachten, de 22-jarige persoon, ook verantwoordelijk is voor het versturen van opruiende berichten. Via sociale media is meermaals opgeroepen om tijdens de jaarwisseling stennis te schoppen.