Debora de Jong met haar creatie voor De Gouwe.
Debora de Jong met haar creatie voor De Gouwe. Foto: iKigrafie

De Gouwe presenteert rijk geïllustreerde kalender

Sport 453 keer gelezen

ZWEMMEN
Waddinxveen – Bij zwem- en poloclub De Gouwe kent creativiteit geen tijd. Midden in de tweede lockdown presenteert de club een kalender, rijk geïllustreerd met dertien tekeningen van de hand van Debora de Jong. De club hoopt op een goede verkoop, om gemiste inkomsten te compenseren.

De kalender is het werk van ‘huisfotograaf’ en tekenaar Debora de Jong van iKigrafie, die dertien passende tekeningen heeft gemaakt. Eén van de twee illustraties op Facebook en de website van de club is een tekening van twee waterpoloënde vrouwen met om hun nek blinkende gouden medailles. Met een beetje fantasie zouden dat Gillian

van den Berg en Mieke Cabout kunnen zijn, de twee Gouwe-dames die in 2008 met de Nederlandse vrouwenploeg de gouden medaille wonnen op de Olympische Spelen van Peking. “Dat zou heel goed kunnen, maar iedereen kan in de plaatjes zien wie het wil zien”, zegt bestuurslid Christian Carlie geheimzinnig.

De kalender is te koop via de webshop van de club. Het idee voor een kalender is niet nieuw bij De Gouwe. Om een reis van dames 1 naar de Europa Cup te financieren werd in samenwerking met fotograaf Ton Bennemeer in 2001 en 2003 een kalender gemaakt. “Die kalenders hadden weinig om het lijf”, merkt Carlie cryptisch op. “Ik weet niet of die nog ergens aan de muur hangen.”