Adrienne van Ofwegen tijdens een clinic bij Korbis in 2018.
Adrienne van Ofwegen tijdens een clinic bij Korbis in 2018. Foto: archief

Adrienne van Ofwegen aan de bak met DVO

Sport 331 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – Van de ene op de andere dag moet ze in de competitiestand komen: met de start van de Korfbal League in aantocht is luieren en uitbuiken tijdens de feestdagen er niet bij voor voormalig Korbis-korfballer Adrienne van Ofwegen. Op 16 januari speelt ze met haar club DVO de eerste wedstrijd.

Van Ofwegen, die Korbis acht jaar geleden verliet om carrière te maken bij het Capelse KCC, is met haar ploeggenoten flink aan het werk gezet. “We hebben vorige week al twee keer getraind en ook deze week trainen we ‘gewoon’ twee keer. Het voelt als een echte voorbereiding”, reageert ze.

Het trainen in tweetallen is ingeruild voor trainen zonder beperkingen. “We zijn vooral veel partijtjes aan het spelen. We moeten weer wennen aan het spelen van wedstrijden. Het is ook de bedoeling dat we op zaterdag 2 en zaterdag 9 januari oefenwedstrijden spelen. Dat kan alleen maar tegen andere clubs uit de Korfbal League. Om zo min mogelijk reisbewegingen te maken is dat tegen clubs uit de buurt. Dat betekent voor ons wedstrijden tegen Oost Arnhem thuis en LDODK uit. Die laatste club komt uit Friesland, maar Bennekom ligt het dichtst bij.”

Van Ofwegen bekent dat ze gemengde gevoelens had toen ze hoorde dat de topcompetitie in het korfbal van start kon gaan. “Aan de ene kant is het supergaaf dat we weer kunnen spelen, aan de andere kant ben ik me er heel goed van bewust dat we nog midden in de crisis zitten.”

In de korfbalwereld was niet iedereen even gelukkig met de start van de Korfbal League. “Ik denk dat die kritiek bij ons wat heviger is omdat korfbal geen olympische sport is. De motivatie van de bond om weer te gaan spelen ondersteun ik wel: wij kunnen ook voor wat vermaak en afleiding zorgen.”

Ook Van Ofwegen zal net als haar ploeggenoten voortdurend worden getest op het coronavirus. “Het KNKV heeft sneltesten ingekocht. Het is de bedoeling dat we een paar uur voor de wedstrijd die test ondergaan.”