Afbeelding
Foto: archief

Niet digitaal maar fysiek vergaderen door overlijden raadslid

Politiek 352 keer gelezen

Waddinxveen - Vanwege het overlijden van raadslid Jan van der Loo werd besloten om woensdag 16 december fysiek te vergaderen in plaats van digitaal. De nestor van de raad, Raymond Boer (VVD) bracht in een toespraak in herinnering dat hij de week ervoor nog met Van der Loo zat te debatteren in de commissievergadering. 

“Heel onwerkelijk dat Jan niet meer in ons midden is. Onze gedachten gaan uit naar de vrouw, kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden, fractieleden en buren van Jan van der Loo.” Boer had diverse mensen gebeld en gevraagd om Van der Loo te typeren. Hij werd onder andere omschreven als stille kracht, gedreven, sociaal, warm en betrokken.

Boer blikte nog even terug op het jaar in de laatste gemeenteraadsvergadering van 2020. “Er zijn mensen gestorven aan corona en veel mensen zijn besmet geraakt en ziek geworden. Het vraagt veel van ons zorgpersoneel, mantelzorgers, politie, boa’s, hulpverleners en ouders die hun kinderen thuis les geven in combinatie met hun werk thuis of buitenshuis. Ouderen zijn eenzaam, jongeren willen uitgaan, mensen willen erop uit kunnen. Het vraagt veel van ondernemers om het hoofd boven water te houden. Dit jaar zullen de kerstdagen en oud en nieuw anders dan anders zijn. We zijn in kleine kring op elkaar aangewezen en dat zorgt hopelijk voor meer persoonlijke aandacht voor elkaar. Gelukkig behoort Nederland tot de landen die economische veerkracht hebben. We komen er wel, maar het heeft tijd nodig.”

Nadat ook burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis had stilgestaan bij het overlijden van Jan van der Loo werd de raadsvergadering in sobere stijl vervolgd. Er werden alleen maar hamerstukken behandeld.