Bouncers is een club met body, volgens trainer Ben Ponsioen.
Bouncers is een club met body, volgens trainer Ben Ponsioen. Foto: archief

Ben Ponsioen heeft toekomst basketbalclub Bouncers in handen

Sport 541 keer gelezen

BASKETBAL
Waddinxveen – Hij heeft een dubbelfunctie bij basketbalclub Bouncers. Ben Ponsioen is trainer/coach van zowel het eerste team van de club als de talentvolle onder 16-ploeg. “Dit is een geweldige lichting.”

Hij rommelt deze zaterdag maar wat in huis. Normaal is de zaterdag voor de basketbalclub. Met twee teams om te coachen is Ponsioen een bezige bij. “De thuiswedstrijden plannen we vaak achter elkaar, waardoor het goed te doen is. Uitduels hebben we niet in de hand. Dan coach ik wat kan. Sommige wedstrijden overlappen elkaar wel eens. Ik bedoel, overlapten.”

Schotpercentage
Ook voor Bouncers is het alweer een tijdje geleden dat er in competitieverband werd gespeeld. De afgelopen twee maanden trainde Ponsioen zo goed en zo kwaad als het kon. “Met de jeugd waren er geen beperkingen. Dat was wel fijn. Voor de senioren bleef er niet veel meer over dan vooral schottraining. Ons schotpercentage moet straks enorm hoog zijn.”

De Alphenaar is alweer zes seizoenen verbonden aan Bouncers. “Dit is een interessante club”, zegt hij. “Een club met potentie. Flyers en Springers hebben destijds een goede zet gedaan door te fuseren. Er staat een stevig fundament. We hebben ruim twintig teams. De organisatie heeft body. We behoren tot de grootste verenigingen in de provincie Zuid-Holland. Bij de onder 14 en onder 16 hebben we vier teams. Kwantiteit geeft kwaliteit.”

Dat is terug te zien in het talentvolle onder 16-team, dat hij traint en coacht. “Het is één van de beste teams in deze leeftijdsklasse”, weet hij. “Het is alleen jammer dat we in de tweede divisie, het tweede niveau, spelen.” Dat zit hem flink dwars. “Deze jongens zijn veel te goed voor die tweede divisie. De wedstrijden die we gespeeld hebben wonnen we met vijftig of soms zestig punten verschil. Daar heeft niemand wat aan. Ze moeten meer weerstand hebben.”

Eredivisie
Bouncers had het team ook aangemeld voor de eredivisie. Het verzoek werd door NBB niet gehonoreerd. “De bond heeft gekeken naar vorig seizoen. Toen had het vorige onder 16-team recht om in de eredivisie te spelen. Dat hebben we toen niet gedaan omdat we van mening waren dat dat veel te hoog gegrepen was. Daar worden we nu op afgerekend. We hebben nog geprobeerd om Almere te bewegen tot een ruil. Dat team lijdt alleen maar monsternederlagen. Om de plaats voor volgend seizoen te behouden, blijven ze erin spelen.”

Hij is begaan met het lot van zijn spelers. “Dit team had best eens Nederlands kampioen kunnen worden. Die kans wordt die jongens helaas ontnomen.”

Als trainer stoomt hij de talentvolle jeugd van de Waddinxveense/Goudse fusieclub klaar voor het eerste seniorenteam. “We spelen nu nog met het eerste in de tweede divisie, maar de ambitie is om de eerste divisie te halen. Dat is een mooi niveau voor deze club. Als je nog hoger wilt, moet je de vereniging anders inrichten, maar ik denk niet dat Bouncers daar de club voor is. Het gaat prima zo.”

Stevig bolwerk
Bouncers is bezig een stevig bolwerk neer te zetten. De club is inmiddels voorzichtig een samenwerking gestart met BV Alphia, de club waar Ponsioen zijn roots heeft liggen. “We trainen met de jeugd al wat samen. Die samenwerking is er op de vloer, de bestuurlijke kant komt later.”