‘Eerste groene moskee die energieneutraal is staat hier’
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Aan de buitenmuur van de moskee hangt het bewijs.</p>

Aan de buitenmuur van de moskee hangt het bewijs.

(Foto: pr)

‘Eerste groene moskee die energieneutraal is staat hier’

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Moskee Alhijra aan de Busket Huetlaan zou de eerste groene moskee in Nederland zijn die ook energieneutraal is. Bestuurslid en secretaris van de moskee Aziz Boukarka zegt deze wetenschap te hebben verkregen van de Groene Kerken die in 2011 met verduurzaming van kerken en gebedshuizen zijn begonnen op initiatief van Kerk in Actie en Tear. 

Maar eerste of niet, hij is sowieso supertrots op het officiële predicaat dat de moskee sinds juni heeft en dat in de vorm van een plaatje aan de buitenmuur van de moskee hangt. 

In 2016 heeft de Islamitische Stichting Nederland een samenwerkingsverklaring ondertekend met bovengenoemde organisaties en eind 2017 is het bestuur van moskee Alhijra overgegaan tot actie en zijn er in drie jaar tijd duurzame maatregelen genomen zoals het plaatsen van zonnepanelen, ledverlichting, het plaatsen van een warmtepomp en afvalscheiding. 

Boukarka: “Wij vinden het heel belangrijk om uit te dragen dat ook moslims hun steentje bij willen dragen aan een duurzame samenleving. We willen de aarde toch goed overdragen aan onze kinderen?” 

Het bestuurslid zegt inmiddels ook benaderd te zijn door de Turkse moskee in Waddinxveen die ook interesse zou hebben in het verduurzamen van hun moskee. “Het is ook goed voor de samenwerking met andere gebedshuizen en groene kerken”, constateert Boukarka tevreden.

Meer berichten