[Boek] Een tweetalig kinderboek over een eenzame eenhoorn
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>&#39;De avonturen van de eenzame eenhoorn&#39; is ge&iuml;llustreerd door Lisa Bakker-Schmidt.</p>

'De avonturen van de eenzame eenhoorn' is geïllustreerd door Lisa Bakker-Schmidt.

(Illustratie: Lisa Bakker-Schmidt)
Boek

Een tweetalig kinderboek over een eenzame eenhoorn

  •   keer gelezen

Regio - Wat begon met een idee voor het schrijven van een boek voor zijn neefje Tyn, is voor Melle van der Poel (jarenlang woonachtig geweest in Waddinxveen) inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf van (voor)leesboeken en spellen tot kleurplaten en rugzakken vol goede ideeën en herinneringen. Hij doet dit naast zijn fulltime job als accountmanager bij een boomkwekerij.

“De bedoeling was om iets te maken dat kinderen graag uit de kast pakken, dat het leesplezier vergroot, helpt bij hun ontwikkeling en toch betaalbaar blijft”, aldus schrijver Melle van der Poel die dankzij het boek De avonturen van de eenzame eenhoorn zijn vriendin en mede-oprichter Grace van hun gezamenlijk bedrijf ‘212 Books and Goods’ heeft leren kennen.

Van der Poel: “Het idee voor een tweetalig kinderboek was ook afkomstig van Grace die het belangrijk vond om kinderen en ouders van een tweetalig gezin te ondersteunen. Zelf komt ze oorspronkelijk uit Ecuador en weet ze als geen ander hoe het is om ergens te komen waar je de taal niet spreekt en hoe lastig dit kan zijn. Nu, 15 jaar later, probeert ze op deze manier anderen te helpen met middelen die indertijd niet aanwezig waren.”

Om iets te maken dat kinderen ook echt leuk vinden, is het boek niet alléén gericht op kinderen, het is ook mede gemaakt door kinderen. Op de Zevensprong in Boskoop mochten leerlingen van verschillende groepen kiezen welke illustraties ze het beste vonden. 

De vrolijke en kleurrijke werken van Lisa Bakker-Schmidt hield de concurrentie op afstand en zo werd zij tot illustrator gekozen van De avonturen van de eenzame eenhoorn. Het boek zelf bestaat eigenlijk al een paar jaar, maar nieuw is - volgens Van der Poel - dat het boek tweetalig is en dat dit kinderen kan stimuleren om een nieuwe taal te leren. Er is een Spaans-Nederlandse versie van het boek en een Engels-Nederlandse versie op de markt. “Op dit moment wordt het ook in het Chinees vertaald”, vertelt Van der Poel.

Ook zijn er al meerdere vervolgboeken over de eenhoorn in de maak. “Deel twee is in de afrondende fase en voor deel drie en vier moet ik nog de pen ter hand nemen, die moeten nog worden af geschreven.” Het boek is via www.212-books.com te bestellen, nu nog voor 16,77 euro. 

Het ISBN-nummer is EAN 9789083074214. Meer info, zoek op Facebook met de term ‘Unicorn and Friends’.

Meer berichten