Start van de bouw van 40 appartementen
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Bouwen aan appartementencomplex.</p>

Bouwen aan appartementencomplex.

(Foto: Woonpartners)

Start van de bouw van 40 appartementen

  •   keer gelezen

Regio - Wie langs het sluiseiland van Gouda richting Moordrecht rijdt, heeft ongetwijfeld gezien dat er op een kavel in Westergouwe een bouwbord is geplaatst en dat de werkzaamheden zijn begonnen.

In opdracht van Woonpartners Midden-Holland wordt op de zogenoemde boerderijkavel (op de bewuste kavel stond oorspronkelijk boerderij Voorzorg, maar tijdens de ontwerpfase bleek dat deze niet behouden kon worden, red.) een appartementencomplex gebouwd met 40 sociale huurwoningen en 10 woningen voor een specifieke doelgroep met behoefte aan zorg.

Normaliter organiseert Woonpartners bij elke start van een nieuwbouwproject een bijeenkomst waarin aandacht wordt geschonken aan het gebouw, de aannemer, het belang voor de gemeente, de architect en het belang voor Woonpartners en haar toekomstige huurders, maar nu in coronatijd kan dat niet.

Op de boerderijkavel wordt gasloos gebouwd. De twee- en driekamerappartementen zijn geschikt voor een 1- à 2-persoonshuishouden in de leeftijdsgroep van 23 tot circa 35 jaar, of voor de vitale senioren. De verwachting is dat de woningen begin december 2021 beschikbaar komen voor de verhuur.

Bij de sloop van boerderij Voorzorg is de gevelsteen bewaard gebleven en die zal weer worden geplaatst in de gevel van het Woonpartners-gebouw. Ook zal de straat op de kavel Voorzorg worden genoemd.

Meer berichten