WeWa: bomenlijst om onrust te voorkomen
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Bomen langs de Petteplas werden gekapt.</p>

Bomen langs de Petteplas werden gekapt.

(Foto: archief)

WeWa: bomenlijst om onrust te voorkomen

  •   keer gelezen

Waddinxveen – WeWa wil dat de gemeente een bomenlijst gaat maken met daarop alle waardevolle bomen. De partij denkt zo de onrust die steeds ontstaat als er bomen gekapt moeten worden, te voorkomen. 

Door Erik van Leeuwen

Volgens Sylvia Vink wordt in Waddinxveen heel vaak gediscussieerd over groen, het behoud ervan en bomen. “Dat laatste vaak in combinatie met kap.” Vink zegt dat er in de gemeente een aantal bijzonder mooie, oude en gezichtsbepalende bomen staan. “In het verleden is het vaker gebeurd dat er ineens één gekapt werd of moest worden. Het lijkt ons een goed idee om een lijst te maken met deze aparte en opvallende bomen.”

Als voorbeeld noemde zij, tijdens de begrotingsraad afgelopen week, de ongeveer vijftig jaar oude Vleugelnootboom op de hoek Peuleyen/Beethovenlovenlaan. “Uit het verleden blijkt dat onverwachte kap van grote bomen veel weerstand oproept bij inwoners. De vraag of kap noodzakelijk was, komt altijd achteraf. Wellicht is dat door beleid of duidelijkheid over dit beleid door middel van communicatie te voorkomen. Maar nog beter is de kap te voorkomen en de bomen goed te onderhouden en in de gaten te houden.”

Volgens wethouder Schippers is de gemeente wettelijk verplicht bomen eens in de vier jaar te inspecteren. “In Waddinxveen doen we dat om de drie jaar.” Zij gaat kijken of de bomenlijst geactualiseerd kan worden.

Meer berichten